Konur papağanı, küçükten orta boyuta değişen, genellikle oyunculuğu ve meraklı kişiliği ile insanları cezbeden bir yapıya sahiptir. Genel olarak yemek zamanlarını ve sevdikleri insanlarla takıldıkları zamanları severler. Güneş konur papağanı olarak bilinir.
Konur papağanının popüler bir papağan türü olmasının bir nedeni var; Bu cesur ve genel olarak komik papağanlar, bir dizi göz alıcı renge ve eşit derecede renklere sahiptir. Bu papağanı çok türlü papağan çeşitleri grubunda yer alır. Uzun kuyruk tüylerine sahip bu küçük ila orta boy arasında olan papağanların boyutları, türlerine bağlı olarak 25 cm ila 50 cm arasındadır. Konur papağanı habitatı Güney Amerika’dır.
Konur Papağanı Bakımı ve Beslemesi
Konurlar, aktif kuşlardır. Hareket etmek ve oyuncaklarla oynamak için geniş bir kafese ihtiyaç duyarlar. Bir konur papağanı kafesi boyutu 91 cm uzunluğunda, 61 cm genişliğinde ve 61 cm yüksekliğinde olmalıdır. Genel olarak banyo yapmayı seven bu kuşlar, su tabaklarına oldukça hoş bakarlar.
Konur papağanı beslemesi taze sebzeler, meyveler ve sağlıklı sofra gıdaları ile takviye edilmiş bir program içermelidir. Dengeli beslenme sunulan yemler ve peletler alınarak, daha sağlıklı bir şekilde yaşaması sağlanabilir.
Konur, tüy toplamaya eğilimli olabilmektedir. Oyun ve egzersiz için bol miktarda fırsat sunan bir ortam oluşturulmalıdır. Bu ortamın yanı sıra, çiğnemesi için güvenli ögeleri kafesinin içerisinde bulundurmalısınız.

Konur Papağanı Özellikleri
Konurlar çok oyuncu, sevimli ve bazen gürültülüdür. Bir konur, utangaç ve temkinli olmak yerine meraklı ve daha cesur olmaya meyillidir. Gün boyunca mutlu bir şekilde meşgul olabilmelerini sağlamak için bol oyuncaklara ihtiyaç duyan meşgul kuşlardır. Eğlenceli ve dışa dönük olması sebebiyle tam bir aile papağanı unvanı kazanır. Çocuklara nasıl etkileşim kuracakları öğretilirse, gerçekten çok mutlu bir yaşam sahibi olurlar. Bir konur, ailesinin olduğu yerde veya onların üzerinde olmayı sever; hatta sahibinin gömleğinin altına bile girer, başını yakasından dışarı çıkarır. Dans etmeyi sever ve bazı kişileri taklit etmeyi severler.
Konur Papağanı Kaç Yıl Yaşar?
Sağlıklı bakım yapılan konur papağanı ömrü 20 ila 30 yıl arasındadır. İyi bakıldığında uzun yıllar boyunca yaşayabilirler.
Tavsiye Bağlantı: Yavru Papağan Bakımı Nasıl Yapılır?
Konur Papağanı Sesi
Konur Papağanının sesi, genel olarak heyecanlandıklarında, ürktüğünde veya dikkat çekmek istediğinde tiz bir çığlık atar. Birçok papağan sahibi, kafese doğru koşar ve kuşunu sakinleştirmeye çalışır.
Konur Papağanı Konuşur mu?
Konuşan papağanlar arasında yer alır ve kelime dağarcıkları çok geniş olmasa da, birkaç kelime öğrenebilirler.