Hayvanlar.netHayvanlar.net
    Facebook Twitter Instagram
    • Forum
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • İletişim
    Facebook Instagram Pinterest RSS
    Hayvanlar.netHayvanlar.net
    • Forum
    • Kediler
      • Kedi Bakımı
      • Kedi Besleme
      • Kedi Sağlığı
      • Kedi Türleri
    • Köpekler
      • Köpek Bakımı
      • Köpek Besleme
      • Köpek Sağlığı
      • Köpek Türleri
    • Kuşlar
      • Muhabbet Kuşu
      • Papağan
      • Güvercin
      • Kanarya
    • Kemirgenler
      • Guinea Pig
      • Hamster
      • Sincap
      • Tavşan
    • Sürüngenler
    • Balıklar
    Hayvanlar.netHayvanlar.net
    Anasayfa»Kediler»Kedi Sağlığı»Kedilerde Kulak Uyuzu Belirtileri ve Tedavisi

    Kedilerde Kulak Uyuzu Belirtileri ve Tedavisi

    Yorum yapılmamış5 dk okuma süresi Kedi Sağlığı
    Facebook WhatsApp Twitter Pinterest LinkedIn Telegram Tumblr Reddit E-Posta

    Kedilerde kulak uyuzu belirtileri ve kedilerde kulak uyuzu tedavisi nasıl yapılır? Evcil hayvanlarımız yaşamlarımızın en önemli parçaları arasına yer alıyorlar. Birçok kişinin hayatı sevmesine neden olan bu ufak dostlarımızın varlığı bizlere gerçekten de iyi geliyor. Ancak onlar da tıpkı bizler gibi hastalıklar ve sağlık problemleri yaşayabiliyorlar. Biz de bu konuyla ilgili kedi ve köpek sahiplerine çeşitli bilgiler aktarmayı kendimize görev biliyoruz. Çünkü kedi ve köpeklerin yaşadığı rahatsızlıklar geç fark edildiği takdirde daha büyük problemler ortaya çıkabiliyor ve telafi edilmesi mümkün olmayan durumlar söz konusu olabiliyor.

    Bugün işleyeceğimiz konu olan Kedilerde Kulak Uyuzu tedavi edilmediği takdirde kedinizin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürecek ve zamanla daha büyük problemlerin ortaya çıkmasına yol açacaktır. Bu nedenle, böylesine sık görülen görülen kedi hastalıklarının belirtileri hakkında bilgi sahibi olmanız çok büyük bir önem taşıyor. Aksi durumda kedinizin sağlığı ile ilgili ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

    Şimdi, tüm bunlara değinmeden önce “Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığı Nedir?” ve “Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığı Neden Olur?” gibi soruları cevaplayalım. Böylece evcil hayvan sahiplerinin konuyla ilgili fikir sahibi olmasını sağlayabiliriz.

    İçerik Tablosu göster
    • Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığı Nedir?
    • Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
    • Kulak Uyuzu Hastalığı Neden Olur?
    • Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığının Tedavisi Nasıldır?
      • Kedilerde Kulak Uyuzu Sirke İle Tedavi Edilir mi?

    Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığı Nedir?

    Otodectes cynotis adlı bir parazitin kedilerin kulak akarlarına yerleşmeleri ile ortaya çıkar. Bu parazit normal şartlar altında kedilerin derilerinde yaşamayı tercih ederler. Özellikle de bakımsız kedilerde bu parazitin varlığına denk gelmek hiç zor değildir. Zamanla parazitler kedinin kulak bölgesine yerleştikçe Kulak Uyuzu Hastalığı ortaya çıkar. İlk başta bu hastalığın fark edilmesi daha zor olabilir ancak zamanla hastalık belirtiler gösterebilir. Bu belirtiler ile ilgili bilgi sahibi olmadığınız takdirde hastalığı fark edemeyebilirsiniz. Dolayısıyla kedinizin daha büyük sağlık problemleri de yaşaması söz konusu olabilir.

    Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığı Nedir?

    Şimdi, kedi sahiplerinin bilmesi gereken çok önemli bir noktaya göz atacağız! Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Eğer bir kedi sahibiyseniz bu belirtileri öğrenmeniz gerekiyor çünkü neredeyse her kedi bu hastalıkla yaşamının bir bölümünde karşılaşıyor.

    Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

    Kulak uyuzu hastalığının belirtileri genellikle diğer kulak hastalıklarının belirtileri ile karıştırılabilmektedir. Bundan kaynaklı olarak da birçok kedi sahibi, bu belirtileri görür görmez paniğe kapılıyor. Ancak zamanında tespit edilen Kulak uyuzu hastalığı endişelenilmesi gereken bir hastalık değildir ve kolayca tedavi edilebilir. Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığının Belirtileri şu şekildedir;

    • Kulak bölgesinde; dış tarafta, iç kısımlarda ve tüylerin olduğu bölümlerde tahriş meydana gelebilir. Özellikle de yaşlı kedilerde bu tahrişin çok daha detaylı bir şekilde ortaya çıktığı görülmektedir. Tahriş tipi olarak diğer kulak hastalıklarından farklı değildir ancak yoğun bir tahrişin varlığından söz etmek mümkün olacaktır.
    • Kedilerin başlarını sallamaları ya da kulaklarını kaşımaları normaldir. Ancak bu davranışların sıklığının çok yüksek olması bir süre sonra sizde şüphe uyandırmalıdır. Kafasını çok fazla sallayan ve sürekli kulağıyla uğraşan kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığı olabilir. Bu nedenle bir veterinerle görüşmeniz iyi bir fikir olacaktır.
    • Kedilerin kulak bölgesinde bazı zamanlar çeşitli nedenlerle farklı türde akıntılar oluşabilir. Bu akıntıların türlerine göre hastalıklar konusunda teşhis yapılmaktadır. Ancak burada bir veteriner gözüne ihtiyaç var çünkü Kulak Uyuzu Hastalığı yaşanırken ortaya çıkan akıntı, enfeksiyon dönemlerinde ortaya çıkan akıntılar ile benzerlik göstermektedir. Bu nedenle hastalığın belirtisi olan koyu renkli, mumsu akıntıya dikkat etmek gerekmektedir.
    • Özellikle de kulak çevresinde kabuksu bir görünümün oluşması ve bunun yanında dokunulduğu zaman kabuksu yapının hissediliyor olması da belirtiler arasındandır. Burada kulak bölgesinde kuruluk hissi de bulunmaktadır. Vücudun diğer bölgelerinden daha farklı bir şekilde görünmektedir.
    • Yine bu rahatsızlıktan kaynaklı olmak üzere deri lezyonlarının görülmesi de muhtemeldir.

    Görüldüğü gibi Kulak Uyuzu Hastalığının Belirtileri oldukça fazla ve bu hastalığın teşhisini yapmak çok kolay bir işlem değil. Teşhis sürecinde bir veterinerin yardımı gerekiyor ve bu noktada bazı testlerin yapılması da faydalı olacaktır. Tüm bunlar nedeni ile kısa süre içerisinde tedavinin gerçekleşebilmesi için hızlıca bir veterinerden randevu almak gerekli olabilmektedir.

    Kulak Uyuzu Hastalığı Neden Olur?

    Bu hastalığın ortaya çıkmasıyla ilgili olarak genellikle başka bir kediye temas hikâyesi son derece etkili olmaktadır. Başka bir kedi ile temas edildiği takdir de bu hastalığın ortaya çıkma olasılığı ciddi oranda artabilir. Bundan kaynaklı olarak da birçok kişi hastalığın kendiliğinden ortaya çıktığını düşünmektedir ancak durum tam olarak bundan farklı. Kediler, kendi aralarında oldukça sosyal canlılar oldukları için genellikle bu tip hastalıkların yayılması çok hızlı olacaktır ve parazitler nedeni ile de bu tip sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

    Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak adına önlemler almak iyi bir fikir olsa da kedilerin sosyalleşmesi sırasında bu hastalıkların yayılımını önlemek pek mümkün değildir. Bundan kaynaklı olarak hastalığın belirtileri ve tedavisi hakkında fikir sahibi olmak ve ortaya çıktığı an bir veterinerden yardım istemek alınabilecek en iyi önlem olarak ifade edilebilir. Diğer türlü hastalığı önlemeye çalışırken kedinizin psikolojik olarak sorunlar yaşamasına ve içine kapanmasına yol açabilirsiniz. Tüm kediler sosyalleşmeye muhtaçtır, bu nedenle arada bir farklı kedilerle buluşturmak gerektiğini de unutmamalısınız.

    Genel olarak “Kulak Uyuzu Hastalığı Neden Olur ve Nasıl Ortaya Çıkar?” sorusunun cevabını bu şekilde aktarabiliriz. Sizin de kediniz bu hastalık nedeniyle sorunlar yaşıyorsa en kısa sürede tedavi olması için harekete geçmeli ve ihmalkâr davranmamalısınız. Aksi durumda daha büyük problemlere davetiye çıkabilir ve kedinizin sağlığında geri dönüşsüz sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle de kediler için son derece hassas olan kulak bölgesi söz konusu olduğunda bu tip durumlar oluşabilir.

    Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığının Tedavisi Nasıldır?

    Kedilerde Kulak Uyuzu Hastalığının Tedavisi aslında oldukça basittir. Belirli bir süre boyunca kedinize çeşitli kedi kulak uyuzu ilacı verip, kremler uygulayarak bu hastalıktan kurtulmanız mümkün olabilir. Tabi ki de kedinizin hijyenine dikkat etmek de buradaki önemli noktalardan bir tanesi olarak görülmelidir. Tüm bunlara yeterince dikkat ettiğiniz sürece hastalığın iyileşmesi çok kısa süre içerisinde gerçekleşecektir. İlerleyen zamanlarda hastalığın tekrarlama ihtimali de doğal bir şekilde düşecektir. Burada veteriner hekim tavsiyesi olmadan ilaç kullanmamak, çeşitli kremler almamak gerektiğini de hatırlatmakta yarar var. Çünkü kesin teşhis olmadan kullanılan kremler ve ilaçlar bir işe yaramayabilir ve dahası zararlı bile olabilir. Bunlarla karşılaşmamak adına veteriner hekim ile iletişim kurmak ve tedavi sürecinde hekim yardımı olmak çok büyük bir önem taşımaktadır.

    kedi kulak uyuzu

    Kedilerde Kulak Uyuzu Sirke İle Tedavi Edilir mi?

    Kedilerde kulak uyuzu sirke ile ilerleyen hastalıklarda tedavi edilemez. Fermente edilmiş doğal ve organik sirke ile başlangıç kulak uyuzları önlenebilir ve hafifletilebilir. Sirke daha çok hafif olan durumlarda kullanılabilir. Sağlıklı bir kedi de haftalık sirke ile temizlik yapılabilir. Kedi kulak uyuzu doğal tedavi olarak kullanıldığında fayda sağlayanlar olmuştur. İlerlemiş bir kedi kulak uyuzu varsa mutlaka veteriner hekime göstermenizi öneriyoruz.

    Benzer İçerikler

    Kedilerde Ağız Kokusu Neden Olur?

    Kedilerde Mantar Belirtileri Nelerdir?

    Kedi Salyası Neden Akar? Sebepleri Nelerdir?

    Kedi İshali Nasıl Geçer ve Ne Yapılmalı?

    Kedilerde Deri ve Gıda Alerjileri Nasıl Tedavi Edilir?

    Kedilerde Kötü Koku ve Çözümü Nedir?

    Yorum Yap Cancel Reply

    Sponsor
    En Çok Okunanlar

    Muhabbet Kuşu Davranışları ve Anlamları

    73.383  

    Show Jumbo Muhabbet Kuşu Özellikleri ve Bakımı

    36.028  

    Muhabbet Kuşu Cinsleri Nelerdir?

    34.033  

    Kediler Neden Hırlar (Mırlar)

    33.231  

    Smokin Kedi Özellikleri ve Bakımı

    24.482  

    İngiliz Muhabbet Kuşu Özellikleri ve Bakımı

    23.945  

    Kanarya Yavrusu Kaç Günde Yeme Düşer

    23.603  

    Köpekler Neden Titrer?

    22.459  

    Kedi Diş Eti Hastalıkları ve Tedavisi

    22.028  

    Kanarya Maması Tarifi ve Nasıl Yapılır

    21.826  
    Sponsor
    RSS Forumdan Son Konular
    • Zıplayan Örümcekler Hakkında Tuhaf Bilgiler
    • Kedi Göz Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
    • Merhaba Arkadaşlar.
    • Kedimin Bir Rahatsızlığı Var Mı?
    • Sultan Papağanım Çok Durgun
    • Tavşan Balkondan Düşmüş
    • Kedilerimizden bahsedelim mi? Kedi insanları buraya... 🐈
    • Sultan Papağanım Sürekli Uyku Modunda
    • Yeni Sahiplendigim Kedinin Davranışları.
    • Scotish Fold British Shorthair Çiftleşmesi Sonucu Doğan Yavruların Sağlık Durumu
    Hayvanlar.net
    • cennet papağanı
    • şeker planör
    • kelebekler ne yer
    • muhabbet kuşu forum
    • tavşan adet görür mü
    • kirpi ne yer
    © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz, aksi hâlde yasal işlem başlatılır. hayvanlar

    Aramak istediğiniz metni yukarıya yazın ve Enter'a basın. Vazgeçmek için Esc.