Muhabbet kuşum 3 gündür neredeyse hiç yem yemiyor dal darı veriyoruz çok az yiyor suyuna vitamin koyduk suyunu içmesinde sorun yok ama sessiz halsiz ve kabarık duruyor, uyukluyor çoğunlukla
3 gündür yetersiz beslenmesi ciddi bir sorun. Kuşları en çok yıpratan şey, hastalık ânında besinsiz kalmaları. Alabileceğiniz en kısa sürede bir elle besleme maması alıp kuşunuza vermeniz gerekiyor.
İştahsızlığı, halsiz duruşu, dışkısı; hepsi birer belirti. Aynı öksürüğün hem soğuk algınlığı hem astım hem enfeksiyon kaynaklı olabileceği gibi, bu belirtiler birçok şeyden kaynaklı olabilir. Şuanda yapmanız gereken şey daha çok aç kalıp güçten düşmesini engelleyerek kuşlarla ilgilenen bir egzotik veteriner kliniği, hayvan hastanesi veya veterinerlik fakültesi ile iletişime geçmeniz. Veteriner tarafından belli testler yapılmadıkça hastalık teşhisi koyulamaz malesef.
Şuanda halsizliği ve sessizliği geçmeye başladı daha iyi patatesten hiç yememişti ama evvelsi gün verdiğimiz vitaminli su ve yeni verdiğimiz kekikli su ona iyi geldi. Yem yemesede dal darıyı yeteri kadarıyla yiyor bir sorunumuz yok şuanlık sadece dışkısı halen aynı o biraz tuhaf geliyor
Açıkçası veterinere götürmeyi düşündüm ama vazgeçtim bi önceki kuşum hasta olduğunda ve götürdüğümüzde kendi kliniklerinde sürekli satmaya çalıştıkları vitamini satmaya çalıştılar ve sonrasında antibiyotik tarzı şırıngada sadece 1 cc suyuna eklememi istedikleri bişeyi satmaya çalıştılar ve ikisinin içeriğinde ne olduğunu dahi söylemiyolardı sonrasında kuşum öldü zaten kanatlı hayvan veterineri değildi genel olarak kedi köpek bakıyorlar ve yakınımda daha iyi bir veteriner yok maalesef
Bu kuşumuda götürsem kontrol veya bi test tarzı birşey bile yapmadan yaşından dolayıdır veya ishaldir vitamin koyun suyuna deyip göndericekler ki ellerine alıp hayvanın durumuna bile bakmıyolar maalesef
Sizin önerebileceğiniz bir şey varmı başka yapmam gereken?
Veterinere gidemiyorsunuz madem o zaman. Eczaneden trifuculan ve bactrim şurup alıp tam suluğa her birinden 10 damla katarak verin. İlk gün her birinden birer damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olun.