Selamlar,
Yaklaşık 28 gündür bir kırlangıç yavrusu besliyorum. Yanlış anlaşılmasın, annesi kediler tarafından öldürüldü. Yuvaları apartman koridorundaydı. Kardeşleri ise başka bir komşunun yanlış bakımı (cereyanda bırakmış) yüzünden öldü. Yani aileden sağ kalan tek kuş elimdeki yavru maalesef.
Adana’da yaşıyorum. Kuyrukları henüz tam çatallaşmadı, hayatta kalma ve ürkme içgüdüsü yok. Aniden korkutmaya çalışıyorum ama tepki vermiyor. Son 2 gündür doğru düzgün yemek de yemiyor, nedenini anlayamadım. Hatta kendisi için un kurdu bile temin ettim.
Uçmaya yeni yeni başladı, son 3 gündür yerden kısa mesafelerde havalanıyor. Bazen sineklikten dışarı çıkmaya çalışıyor ama yerden yem yemeyi bilmediği için gitmesine izin vermiyorum, mecburen evde tutuyorum.
Benim asıl kaygım şu: Eylül sonu–Ekim başı gibi kırlangıçların Afrika’ya göç ettiğini öğrendim. Sizce şimdi mi bırakmalıyım, yoksa beklemeli miyim? Çünkü şu haliyle hayatta kalabileceğini sanmıyorum. Kedilerin bol olduğu bir yerde yaşıyorum, salar salmaz kapılmasından korkuyorum. Ölmesini istemiyorum, vebal almak da istemem.
Kuşu bir rehabilitasyon merkezine teslim etme imkânı olur mu? Bu konuda tecrübeli olan varsa yardımcı olabilir mi?