Kediler İçin Kuru Mama Tarifi

Kedilerimiz için hem sağlıklı hem bütçe dostu hem de kuru mama pratikliğinde harika bir tarifle karşınızdayım! Sürekli çiğ veya taze pişmiş et hazırlamaya vakit bulamayan kedi ebeveynlerinin, içleri rahat bir şekilde uygulayabileceği bu tarifi çok seveceksiniz. İhtiyacınıza göre ölçüleri artırarak kilo kilo hazırlayabilir veya küçük porsiyonlara bölerek saklayabilirsiniz.

Malzemeler:

• 3 adet yumurta

• 1 su bardağı laktozsuz ve yağsız süt

• Kedinizin sevdiği ve alerjisi olmayan herhangi bir et çeşidi (Kemiksiz tavuk, dana kuşbaşı, ciğer, taşlık veya kılçıksız balık)

• 1 adet doğranmış havuç

• 3 yemek kaşığı yoğurt (Tercihen ev yoğurdu)

• 3 su bardağı buğday unu (Kıvama göre miktar değişebilir)*

• 2 su bardağı su

• Çok az miktarda ince kıyılmış taze nane veya kekik (Aromaları baskın olduğu için bir tutam yeterlidir)

> Küçük Bir Not: Kediler zorunlu etoburdur. Bu tarifte bağlayıcı olarak un kullanıldığı ve sentetik taurin/kalsiyum takviyesi içermediği için, bu mamayı ana öğün yerine sağlıklı bir ödül maması veya ek gıda olarak porsiyonlamanız kedinizin sağlığı için en doğrusu olacaktır.

Adım Adım Yapılışı:

1. Etin Hazırlanması: Seçtiğiniz eti küçük parçalar halinde doğrayın ve haşlayın. Bu aşamada suya kesinlikle yağ veya tuz eklemeyin. Dilerseniz eti kendi suyunda soteleyerek pişirebilir, besin değerini kaybetmemesi için haşlama suyunu dökmek yerine hamur karışımına ekleyebilirsiniz.

2. Karışımın Hazırlanması: Et piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan etin üzerine sırasıyla yumurta, süt, havuç ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.

3. Hamurun Yoğrulması: Blenderdan geçirdiğiniz sıvı karışımı geniş ve temiz bir kaba alın. Üzerine suyu, ince kıyılmış taze otları ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

4. Şekillendirme: Hamurunuz hazır olduğunda silindir şekline getirip kedinizin yiyebileceği lokmalık boyutlarda kesebilirsiniz. Alternatif olarak, hamuru bir merdane yardımıyla açıp bıçakla küçük kareler halinde dilimleyebilirsiniz.

5. Pişirme Aşaması: Önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Mamaların tam ve eşit pişmesi için fırın tepsisini 5-10 dakikada bir çıkarıp mamaları karıştırın. Bu işlem, parçaların birbirine yapışmasını da önleyecektir.

6. Saklama: Fırından çıkardığınız mamaları tamamen soğumaya bırakın. Bayatlamalarını ve bozulmalarını önlemek için hava almayan, kilitli bir saklama kabında (tercihen buzdolabında) muhafaza edin.

Patili dostlarımıza şimdiden afiyet olsun! :cat:

Ben mesela bu tarifi böyle yapıldığını ilk defa öğrendim