Bir kedi almıştık aslında bir tanıdığımız verdi bizede 1 yaşında olduğunu söyledi.Biraz araştırdım muhtemelen 3 yaşlarında belki 4 çünkü hiç 1 yaşında gibi değil daha yaşlı bir kedi gibi. Cinsi british. Bize asla alışmıyor bu kadar süre geçti yine de alışmıyor ki bence normal çünkü hayvan kaç sene eski sahibinde kalmış hep onu istiyor gibi gözüküyor. Tırmalıyor da. Eski sahibine söyledim ama alamayacağını söyledi çünkü yavru kedi sahiplenmiş kendisi. Zaten buradan da anlamıştım. Eğitimi olmasına rağmen hep yerlere tuvaletini yapıyor ve stresten olduğunu duydum. Hep de saklanıyor kısacası kedi alışmıyor şimdi sahiplendirmem mi lazım? Ama kaç kere yer değiştirdi ona da üzülüyorum çok strese girmez mi ne yapmalıyım ve küçükte değil
Yavruyken bu tür eğitimler daha kolay oluyor ancak zor da olsa bu yaşlarda da eğitilebilir. Sonuçta sokaktan sahiplenilen kediler bile ev ortamına ve insanlara biraz sabırlı bir eğitimle alıştırılabiliyor.
Ne kadar süredir sizinle? Ortam değişikliğinden kediler tamamen yabani kedi gibi de davranabilirler. Alışık olduğu oyuncaklardan eski sahibinden temin ettiniz mi?
2-3 aydır hala azda olsa alışmıyor. Oyuncak aldık ama eski sahibini vermedi yeni kedisi için aldığımız oyuncakları da oyuncakları umursamıyor. Şimdi farkettim kafasında mantar varmış, tırmalıyor da. Kediyi sahiplendireceğim veya en kötü barınağa bırakıcam sanırım. İleride yavru bir kedi sahiplenip tamamen kendime alıştırmak istiyorum. Günde 7-8 kere tuvalet yapıyor kumunu değiştirmektende yoruldum bir yandan vicdan azabı çekiyorum çok kötüyüm eve misafir bir bebek geldi ve onuda tırmalamış benide
Oyuncak aldınız mı derken aslında eskiden alışık olduğu bir oyuncak veya eşyadan bahsetmiştim. Yuva olarak alışması için eski eşyaları ve kokuları çok önemli.
kediyi bırakmak zorunda kaldım, yemekten tüyler çıkınca mecbur kaldım evdekiler istedi şuan kendimi çok kötü hissediyorum vicdan azabı çekiyorum ona mama koydum kapının önünde beslemeye çalışacağım. O da zaten peşime gelmedi.. Çok kötüyüm
Bari mantarı için krem kullanın. Eczaneden travazol krem alıp sürebilirsiniz.
benim kedimide 3 aylıkken bulmuştum tuvalet eğitimi verdim fakat bir süre sonra yaşıda gelince dışarı çıkmaya başladı tuvaletinide dışarıda yapıyor geziyor geri geliyor başka insanları görünce kaçıyor tıslıyor ![]()