Erkek Muhabbet kuşum garip davranıyor?

Normalde kuşuma tek başına bakıyorum. Her gün de kafesten çıkarırım uçar oynar benle. Ara sıra köye gelince de birkaç günlüğüne burdaki kuşların yanına koyarım. onların da ikisi erkek. Bu gelişimizde de yine onların yanına koydum ama dün o kafesteki kuşların birinin sürekli gözlerini kapatıp durduğunu farkettim. Ayrıca benim kuşum da yerinde durmayıp sürekli atlayıp zıplıyordu. Onları rahatsız ediyordur belki diye yanlarından aldım dün. Bugün de kuşumu tek başına dışarı çıkardım ama kanatlarını ayırıp ötüp duruyor. Ayrıca ayakları çok sıcak ve hafif morarmış gibi de geldi bana. Yerinde de durmuyor. Neden olabilir anlamadım

Sürekli ötme ve kanatları ayırma hormonsal değişiklik yani çiftleşme belirtisi de olabilir, hastalık belirtisi de olabilir.

Aşırı hareketlilik de stres veya huzursuzluk belirtisidir. Mekan değişiklikliği olduysa ve ortam çok stresliyse biraz rahat bir yere alabilirsiniz.

Rüzgarda kaldı mı kuşunuz? Belki üşütmüş olabilir.

Ama sanki daha çok kızgınlık belirtisi gibi geliyor. Çiftleşme zamanı gelmiş olabilir.

çiftleşme zamanı gelmiş olma ihtimali daha yüksek. çünkü hiç hasta gibi durmuyor. ama etrafta hiç dişi kuş yok. sakinleştirmek için ne yapabilirim

• Kafeste ayna varsa kaldırın
  • Enerjisini harcayacak oyuncak ve oyunlar yapın
  • Gece süresini uzatın. 8-9 gibi bulunduğu oda karanlık olsun. Kafesi örtebilirsiniz.
  • Yumurta maması gibi proteinli besinleri bir müddet azaltın. Marul, ıspanak, roka gibi besinler verebilirsiniz. Ama aşırı olmasın ishal yapar.
1 Beğeni

Kanatlarını bu şekilde ayırması genelde sıcaktan kaynaklı olur. Ötüyor oluşuna farklı sebepler getirilebilir, bahsi edildiği gibi kızgınlık dönemi ve hormonel değişimler gibi. Yanına koyduğunuz kuşta durgunluk varsa her ihtimale karşı aynı yerde tutmamanız faydalı olur. Hastalık olduğunda kuşlar arasında bulaşma olayı sık yaşanır.