Arndiol, yaptığım bilgilendirmenin neresi yanlış? 6 aylık bir kedi kilosu yerinde diye kemik gelişimini tamamlamaz. Doğru olan yaşından önce ne çiftleştirmek ne de kısırlaştırmaktır. Kısırlaştırma öncesi de herhangi bir test yapılmıyor. Götürüyorsunuz kedinizi kısırlaştırmak istiyorum diyorsunuz varsa veteriner hekim karnesine bakıyor, kilosuna bakıyor (bunuda kullanacağı anestezi miktarını belirlemek için yapıyor) ve uygun buluyorsa kısırlaştırıyor. Eminim yaşınız kadar kedi ve köpek bakmışlığım var, eşim dostum yüzlerce tanıdığım veteriner hekim arkadaşlarım var, ameliyatlarında bile bulunduğum yüzlerce farklı hayvan var bana anlatmayın.
Hala yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Çiftleştirmenin tamamına karşıyım, tabi cins kedi severler buna karşı cıkacaktır.
Yani diyorsunuz ki güzide memletimde gittiğim veterinerlerin hepsi bana hatalı bilgi verdi, dogru bilgiyi siz forumda veriyorsunuz?
Ben veterinere kısırlaştırmaya götürdüğüm zaman kan tahlilindeki değerlerden, kilosuna, diş yapısına tüm gelişim unsurlarına baktı. Ve herhangi bir sıkıntı olmadıgını söyledi.
Bakın HOCAM her konuda gelip eleştiriyorsunuz ancak sürekli "ben bu kadar sunu yaptım bu kadar bunu yaptım" olarak yazıyorsunuz. Yaşım kadar kedi köpek baktıysanız ne mutlu size, bravo. Civarınızda veteriner olması ya da 20 kedi bakmanız sizi bilirkişi yapmaz. Sadece şahsi fikirlerinizi söylüyorsunuz ama ben kanıt sunarken siz sadece "ben haklıyım" diyorrsunuz.
Buraya tıklayarak da "gelişimi durdurur" diye duyurdugunuz yanlıs bilgiyi paylaşayım.
Bir başka yanlış bilgi.
Early-age neutering does not stunt growth in dogs or cats (a once-held belief), but may alter metabolic rates in cats. The anaesthetic and surgical procedures are apparently safe for young puppies and kittens; morbidity is lower and recovery is faster than in adult animals.