Köyde komşuma vermeyi düşünüyorum. Zaten biraz büyüsünler doğada gezsinler diye köyde dışarıda bakacağım.@emre, çok şirinler çok güzeller 😀 peki büyüdüğü zaman planınız nedir acaba? Eviniz bahçeli mi?
Daha önce de civciv bakmıştım. Civcivler çok çabuk büyüyor. Kısa süre içerisinde karton kutuya sığmayacak hale geliyorlar. Umarım köyde mutlu mutlu gezerler.@emre, köy ortamı hayvanlar için muhteşem ortam aslında, bizler binalarda egolarımızı tatmin etmek için işkence ediyoruz aslında![]()
Yemek kaplarını da suluklarını da yere bantladım. Su dökülmüyor ancak yemleri hep ayaklarıyla dışarı atıyorlar.Bir de benim bildiğim kutuya su konmaz. Devirip ıslanırlar diye.
Civcivler aslında çok küçük değil. Baya tanıyorlar yemi, yabancılık çekmiyorlar. Toprak koyma fikri güzelmiş. Böylelikle dediğiniz gibi dışarıya çıktıklarında toprakta daha kolay yem bulabilirler. Teşekkür ederim.Yemleri aslında eğer takip edebilirseniz, önce kutunun tabanına azıcık serpiştirin. Ardından yavaş yavaş toprak ile birlikte karıştırarak tabana serpin, böylece toprak arasından yiyerek yemleri tanımış olurlar. Ve eğer böyle yaparsanız civcivleriniz büyüdüğınde dışarıda daha kolay yemek bulmasını sağlamış olurlar.
Biraz daha büyüsünler onları köyde doğada büyümeleri için dışarıya çıkaracağım. Galiba o sırada yaparlar. Olmazsa ileride kutularına kum da koyabilirim.Bir şey değil, ne demek😊
Diğer mesajda dediğiniz gibi civcivler yıkanmaz. Büyüdüklerinde de ördek ya da kaz gibi suda kendilerini yıkamazlar.
Bunun yerine kum banyosu yaparlar ve bakterilerini böyle öldürürler.
Kum banyosu yapması için onları ara sıra kum ya da onun gibi rahatlıkla eşeleyebileceği gibi bir alana çıkartıp bırakırsanız, civcivler iç güdüsel olarak kum banyosu yaparlarlar.
Evet biraz büyükler.Bu arada civciclerinizin de maşallahı ver 🙃.
Çeşitli renklerde almaya çalıştım.Şu kum banyosunu ne kadar erken yaparlarsa sağlığı için o kadar iyi olur. En iyissi kutusuna siz kum koyun.
Büyüklükleri değil de renklerine maşallah dedim☺. Sarı, siyah, kahverengi. Her renk var. Hele kahverengi olan😍. Bir de sürmeli olunca öyle güzel oluyorlar ki insan onlara kıyamıyor ya😄