Yavru Monk papağanı ne yer

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Kamboc

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
14 Tem 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
3
Puanları
3
Konum
İstanbul
Merhaba
iki iki buçuk aylık yavru monk papağanı, yavru el besleme maması dışında ne yer ? yavaş yavaş mama dışında bir şeylere alıştırmak istiyorum.
ne vermeliyim hangi yemleri yiyebilir bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
teşekkür ederim.
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Merhabalar, papağanlar hakkında bilgiye sahip olan kişi @Sultanım etiketleyeyim ben, gördüğünde mutlaka geri dönüş sağlayacaktır size ☺️
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Biraz geç bir yanıt oldu, kusura bakmayın. Bir süredir hiç bakamıyorum gelen mesajlara.
Monk papağanı çok çeşitli beslenen bir papağandır. Meyve-sebze, otlar, tohumlar, böcek ve larvalar besinlerin arasındadır. Yavru monklar ise doğada ilk haftalar hayvansal besinlerle beslenirler, yani böcek ve larvalar ile. Evde beslenilen papağan ise ya özel mama hazırlayarak, ya da hazır satılan mamalar ile beslenmelidir. İlk 3-4 haftadan sonra ise mama bırakılıp yem yemesi için adımlar atılmalıdır. Bunun için ilk birkaç gün önüne sadece yem koymak ile yerinin. Ardından günlük öğün sayısını düşürün. Yani beş altı öğün mama veriyor iseniz bu sayıyı dörde düşürün. Yemi ise yayvan bir kap içerisinde ulaşabileceği bir yere koyun ve gerek olmadıkça almayın. Öğün sırasında verdiğiniz mama oranını da azaltabilirsiniz. Ama dediğim gibi birden kesmeyin, alıştıra alıştıra yapın. Bu yeme geçiş sürecinde sultan papağanı yavrularına şu şekilde davranıyor; önce azıcık mama veriyor yavrusuna. Yavru daha da istediği için mızırdanarak anne/babasını (mamayı o sırada hangisi veriyor ise onu) takip ediyor, yine azıcık mama alabiliyor ama. Böyle böyle anne/babası onu yem kabına kadar getiriyor. Ordaysa hemen yavrunun gelmeyeceği bir yere geçip onu orada bırakıyor. Yavruya mecburen yemleri karıştırmaya başlıyor. Yani daha yemese bile yemlere alışıyor denebilir. Sizde aynı metot ile yavaş yavaş alıştıra bilirsiniz yeme. Hemen yemesini beklemeyin yem kırmasını öğrenmeli. Öğrendiği vakitse iyice azalttığınız mamayı tamamen kesebilirsiniz. Bu süreçten sonra ise meyve-sebzelerde alıştıra bilirsiniz. Daha tadını bilmediği için önce yanaşmayabilir ama bazı teknikler ile tadlarına bakmasını sağlayıp yedirebilirsiniz.
Yiyebileceği meyveler;
meyve elma (tohum yok)
muz
çilek
kavun
üzüm (çekirdeksiz)
mango
kavun
armut
ahududu
çilek
Yiyebileceği sebzeler;
brokoli
havuç
karnabahar
mısır koçanı
salatalık
lahana
bezelye
ıspanak
kabak.
Umarım bilgilendirici bir yazı olmuştur =).