Yavru Köpek Sahiplenmek istiyorum

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

aXans

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
14 Eki 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Konum
Ataşehir, Istanbul
6 ve 8 yaşlarında iki çocuğum var. Ailece hayvanları çok seviyoruz. 5 senedir evimizdeki akvaryumumuzda beslediğimiz balığımızı kaybettik, Akvayumu boş kaldı. Uzun süredir konuştuğumuz evde balık dışında hangi evcil hayvan besleyebiliriz diye tekrar düşünmeye başladık. Kuş, kaplumbağa, hamster ya da kedi derken en son köpek sahiplenme konusunda hemfikir olduk. Ne zaman olur? hangi cins olur ? bilemiyoruz ama artık evimizde bizimle bir hayatı paylaşacak yeni bir evcil hayvan almak için hazırız. Bu konuda faydalı olacağını düşündüğüm için bu foruma katılmak istedim. değerli yardımlarınızı ve yönlendirmelerinizi ailece sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Köpek sahiplenirken öncelikle ona ayıracağınzı vakti, yaşam standartlarını düşünmelisiniz. Örneğin, geniş bir alanınız varsa büyük ırk köpek sahiplenmek daha doğru olur. Çocuklarınız olduğu için çocuklarla anlaşabilen, daha sakin karakterli bir köpek sahiplenmenizi tavsiye ederim. Çocuklarınızın ani tepkiyle veya istemeden köpeğe zarar verme ihtimaline karşı çocuklarınızı da köpek davranışları üzerine bilinçlendirmenizi öneririm. Hayvanlarla yanlış etkileşime girmek çocuklarda travma olarak kalabildiğinden buna çok dikkat etmek gerekiyor. Hayvanları sevdikleri için eminim alışma süreciniz kolay geçecektir.😊
Irk önerisi için şahsen özel bir ırk söylemekten pek hoşlanmıyorum. Çoğu köpek safkan olmadığından baskın gelen ırkının karakteristik özelliklerini yansıtamayabiliyor, bu sebeple ya safkan köpek almalısınız ya da sahiplenmek istediğiniz köpeğin karakterini tanıyarak sahiplenmelisiniz. Eğer köpeğin eğitimine, bakımına fazla ilgi ayıramayacaksanız yetişkin bir köpek sahiplenmenizi tavsiye ederim. Yavru köpeğe vakit ayırabilirim derseniz eğitimini üstlenme şansınız olacağından karakterini daha iyi şekillendirebilirsiniz. :)
 

Benzer konular