Yavru kedim çok korkuyor

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

sokakkedisi

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
7
Puanları
3
Konum
Antalya
Annesiz kalmış iki yavruya evimi açtim. Bir tanesi cok sosyal, düz duvara tirmanacak. Siyah olanı sokakta elime aldigimda isirdi, tirmaladi. İlk iş veterinere goturdum, masadan atladi, kacacak yer aradi. Ikisinin saglik durumu iyi. Ancak veteriner cinsiyetine bakamadi hircinligindan. Sosyal olan erkek. Evde 2 yasinda bir kara kedim daha var. O nedenle once iki yavruyu da bir odaya yerlestirdim. Her odaya girdigimde yavru kara kedi saklaniyor, yaklastirmiyor, tisliyor vs. Digeri ile bizim kedi tanisti, oyun oynuyorlar vs. Ancak 3 hafta oldu, yavru kediyi odaya ani girdigimde kaçar pozisyonda gormekten oteye gidemedim. Yatagin onden alt kismi kapali. Arka duvar kisminda olan yerde bir aciklik var. O acikliktan yatagin altina giriyor. Yatagi kaldiriyorum bakmak icin, o acikliktan duvar ile yatak arasina kaciyor. Denk de getiremiyorum cok hizli. Ondan ismini Gölge koydum. Bu kedicik nasil alisacak? Agir travma geciriyor. Kendi halinde birakiyorum. Ama kontrol amacli yatagi kaldiriyorum arada bir. Kardesiyle oyunlar oynuyor, yemegini yiyor, kamera koydum :) Ama asla ama asla asla ve asla yanasmiyor ve bu beni cok uzuyor. Osman ile (sosyal olan) odada oyun oynuyorum. Kafasini cikartip bakiyor. Gelecek gibi oluyor, vazgeciyor. Bizim kedi (Fatos) ile tanisamadilar daha. Fatos onun kokusunu aliyor ama odaya girmesine izin vermiyorum. Gölge daha da korkmasin diye. Dogru mu yapiyorum?
Uzun yazarak kafa sisirmis olabilirim ama inanin cok caresiz kaldim. Cok uzuluyorum haline. Sahiplendirme amacli almistim ikisini de. Ancak bu durumda sahiplendirmem mumkun degil cunku Gölge hircin ve cok hassas bir kedi. Sokaga birakirlar diye endiselenirim.
Buyudukten sonra da yeni yuvaya alisabilir mi vs emin degilim. Aldigima asla pisman degilim ama nasil bir yol izlemem gerektigini de bilmiyorum maalesef. Bana yardimci olur musunuz :( Simdiden tesekkurler.
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Öncelikle kendi güvenli alanlarından asla çıkarmamalısınız. Bu şekilde kendilerini daha güvensiz hissederler ve daha çok korkmalarına yol açar. Gölge'nin bulunduğu odaya Osmanla beraber gidip oyunlar oynayın ve ödül maması gibi sevecekleri mamalardan verip Gölge'nin sizi izlemesini sağlayın. Odaya girdiğiniz andan itibaren kedilerinizle aynı seviyede kalmaya çalışın, gerekirse yere uzanıp kendinizi olabildiğince küçük gösterin. Devamlı aynı seviyede kalmanız size olan güvenini arttırıp korkusunu yenmesinde büyük rol oynayacaktır. Size yaklaşacak olursa kesinlikle ani hareketlerden kaçınmalı, hareketlerinizi kısıtlı tutmalısınız. Yaklaşması için avcunuza ödül maması koyup yemesini bekleyebilirsiniz. Hareketlerinizi öğrenip sizi tanıması için yanınıza yaklaştığında parmaklarınızı ve elinizi yavaşça oynatabilirsiniz. Size tam anlamıyla güvenene kadar;
  • ani hareketlerden kaçınmalı,
  • elinize almamalı,
  • sevmeye çalışmamalı,
  • güvenli bölgesinden çıkarmamalı,
  • bir şeyleri yapmaya zorlamamalısınız,
Yavru olduğu için size alışması çok daha kısa sürecektir. Bu süreç boyunca çok sabırlı olmalı ve dikkatli ilerlemelisiniz. Umarım alıştırmayı başarabilirsiniz. Bir sorunuz olduğunda yazmaktan çekinmeyin. :)
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Eğer kediniz Fatoş sosyal bir kediyse kontrollü şekilde görüştürmeye başlayabilirsiniz. Birbirlerini yaralamamaları için bir süre gözetim altında görüştürün.
 

sokakkedisi

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
7
Puanları
3
Konum
Antalya
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim 🙏😁 Hemen uygulamaya başlıyorum..Fatoş sosyal ama başta tısladı, korkup kaçtį Osman'dan. Osman iplemedi bile. Şimdi iyi arkadaşlar. Fatoş, Gölge'nin kokusunu aldigi icin merakla kapinin önünde bekliyor ama içeri girmeye teşebbüs etmiyor. Sanirim Fatoş da daha hazır değil tanįşmaya 😊 Oncelikle dediklerinizi uygulayacagim. Zamanla da dediginiz gibi tanistirma isine girerim. Çok ama çok tesekkurler 🙏🌺