Yaralı Güvercin Tuhaf Hareketler Yapıyor

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Buck Berry

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
13 Şub 2023
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Adana
2 gün önce bu güvercini buldum. En başta bir sıkıntı yok gibiydi ama bugün çok garip hareketler yapmaya başladı. Fotodaki gibi kafasını ters çeviriyor, ve herhangi karton kutu kafes vs. bir yere girince deliriyor, kendi etrafında takla atıyor. Kuşu nereye koyacağımı daha bulamadım, deli gibi etrafta geziyor ve birisi çarpacak diye korkuyorum. Ne yapacağım ve yarası ne kadar sürede iyileşir? Yardımcı olursanız sevinirim.
20230213_202014.jpg
20230213_201903.jpg
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
970
Çözümler
25
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Merhabalar, malesef kuşun durumu ciddi. Boyun dönmesine ve denge kaybına sinir sistemini etkileyen bir hastalık neden oluyor olabilir. Kuşun mevcut bir hastalığı olabileceği gibi ilk fotoğrafta gözüken yaradan bir hastalık bulaşmış olabilir.

Veterinere götürün diyeceğim ama kuşlarla ilgilenen, daha doğrusu kuşlardan anlayan pek hekim yok.
Ama siz yine de çevrenizdeki veterinerlere (veya yabani kuşlarla ilgilenen dernekler varsa oralara) vakit kaybetmeden götürmenizde fayda var.
 

BOBO

hayvanlar.net
Meraklı Üye
Egzotik Dostu
Katılım
14 Ara 2022
Mesajlar
54
Çözümler
1
Tepkime puanı
19
Puanları
8
Konum
Uzay
Bu güvercini veteriner hekime göstermenizi öneririm. Garip hareketler yapması, kafasını ters çevirmesi ve deli gibi etrafta gezmeye başlaması bir sağlık sorunu veya enfeksiyon belirtisi olabilir. Ayrıca, güvercinlerin tedavi edilmesi gereken bazı yaygın hastalıkları vardır.

Güvercini mümkün olduğunca sakin bir yere yerleştirin ve gürültülü veya stresli ortamlardan kaçının. Ona yiyecek ve su verin ve mümkünse bir veteriner hekime göstermek için randevu alın.

Yarasının iyileşme süresi yaranın türüne, boyutuna ve ciddiyetine bağlı olarak değişebilir. Veteriner hekim, yaranın tedavisi için size uygun bir plan önerir.
 

Benzer konular