Vatoz Balığı Türleri

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

emirrasit

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
7 Mar 2019
Mesajlar
61
Tepkime puanı
47
Puanları
18
Yaş
48
Konum
İstanbul
Akvaryumda beslenen vatoz balığı türleri genel olarak şunlardır:
Cüce Vatoz
Leopar Vatoz
Bristlenose Vatoz
478

Vatoz Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?
Vatoz balıkları tür olarak çeşitliğe sahip balıklardır. Bu nedenle vatozlarınızın türlerine göre ve beslediğiniz balık sayısına göre uygun boyutlarda akvaryumlar tercih etmeniz gerekmektedir. Tür olarak yoğun çeşitliliğe sahip olan balıklardır.
Vatoz beslenilen akvaryumlarda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, vatozlarınızın saklanabileceği alanlar yaratmanız gerektiğidir. Çeşitli taşlar, mağaralar ve yosunlar ile vatozların yaşam kalitesini arttırabilirsiniz.
479

Vatoz balıkları için uygun olan akvaryum suyu sıcaklığı 24-26 derece arasıdır. Suyun sıcaklığındaki ani değişimler vatozları etkilediği için su sıcaklığınızı her zaman kontrol altında tutmanız gerekmektedir. Suyun pH derecesi ise 5.8-7.8 arasında olması tavsiye edilmektedir.

Vatoz Balığında Üreme
Vatoz balıklarının akvaryum içerisinde dikkat edeceğiniz belirli durumlar ile rahatlıkla üremesini sağlayabilirsiniz.
Bunun için öncelikle dikkat etmeniz gereken şey, akvaryum ortamıdır. Vatoz balıkları için akvaryuma alacağınız mağaralar sizin en büyük yardımcınız olacaktır. Sakin olan bu balıklar, yavrulamak için de kendilerine karanlık ve sakin noktalar aramaktadır. Bu nedenle mağara ve kovuklar ile balıklarınızın rahatlıkla üremesini sağlayabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise akvaryumun karanlık ve sakin olmasıdır. Bu ortamlar sağlandıktan sonra vatozlarınız rahatlıkla üremeye geçecektir
480

Yumurtladıktan sonra yumurtaları erkek vatozlar korumaktadır. Ortalama 2-4 gün içerisinde ise yavrular yumurtalardan çıkmaya başlar.

Vatoz Balıklarında Beslenme
Vatoz balıkları hem etçil hem de otçul beslenen balık türlerindendir. Genel olarak akvaryumlardaki yosunlar ile beslense de ayrıca yem ihtiyaçlarını da karşılamanız gerekmektedir.
Vatoz balıkları düz ağza sahip balıklar olduğundan dip yemi adı verilen ve dibe çöken yemler bu balıklar için en uygun olan yemlerdendir. Ancak bu yemin veriliş şekli önem arz etmektedir. Vatozlarınıza yemini ortam ışığının ve akvaryum ışığının kapalı olduğu bir anda vermeniz gerekmektedir.
Yemlerin diğer balıklara farkettirilmeden dibe çökmesi gerekmektedir. Yoksa yemleriniz vatozlarınıza ulaşmayacaktır.
481

Bu yemlerin yanı sıra vatoz balıklarınıza salatalık ve kabak gibi sebzeleri de arada verebilirsiniz.
Vatoz balıkları tabiatları gereği diğer türler ile herhangi bir mücadele içine girmeyen nadir balıklardır. Bu nedenle birçok türle birlikte yaşayabilirler. Bu balık türünü beslerken dikkat etmeniz gereken nokta, diğer türlerin boyutuyla alakalı olarak seçeceğiniz vatoz türünün boyutunun eş değer olmasıdır.
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
300 litrelik bir tankım vardı kriza gold vardı içerisinde toplamda 25 adet iki tane de sarı kısa kuyruk vatozum vardı onları çok seviyordum yalan yok ama en son görseldeki vatoza ısınamıyorum açıkçası