Uygun Yaşam Alanı

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

puma112

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
6 Haz 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Türkiye
selam
Uzun zamandır evimde minik bir dost edinme düşüncem vardı biraz araştırma yaptım en uygun olanın hamster olduğunu düşündüm. fakat bu hayvanlar dar alanda strese giriyormuş gittiğim pet marketlerde gördüğüm kafesler çok ufak gözüktü gözüme. büyük ihtimalle kendim yapacağım hayvanın yaşam alanını. ama yinede deneyimi olan sizlere sormak istedim. önerilerinize bekliyorum internette satılan kafeslerden en uygunu sizce hangisi? yurtdışı alışveriş siteleride dahil. aceleci davranmak istemiyorum çünkü bir canlının yaşam alanının önemli olduğunu düşünüyorum.
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Yurtdışındaki sitelerden getirtirseniz dolar veya euro bazında geldiği için çok pahalı oluyor. Türkiye'de de hamsterın düzenli yaşam alanı olabilecek iyi bir kafes olduğunu düşünmüyorum. Ben çareyi mutfak dolabını kafese dönüştürmekte bulmuştum, kafesine istediği zaman girip çıkabildiği için de kafesin yetmeme gibi bir sorunu olmuyordu. Evde dolap gibi kafese dönüştürülebilecek, hamsterın kendini yaralamayacağı uygun bir eşya varsa öncelikle onu kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer yoksa marangozlara kafes yaptırabilirsiniz. Bu kafesin 70cm ve üzeri olmasına, içerisinde gezebileceği, kazınabileceği alanlar olmasına, birden fazla tırmanma alanı olmasına ve dış dünyaya kapalı hamsterınızın rahatça uyuyabileceği bir alan olmasına özen göstermelisiniz. Dilerseniz eski yazılarımdan yaptığım hamster kafeslerine bakabilirsiniz. Şu an mobilim ancak daha sonra örnek hamster kafesi de atarım. :)
 

puma112

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
6 Haz 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Türkiye
Tahtadan yapıldığı zaman temizliği problem olur diye düşünüyorum su tutmadan temizlenebiliyorsa başka tabii. Plastik saklama kabı düşünmüştüm 2 adet 80 litrelik veya daha büyük. Yada tavşanlar için ne küçük nede çok büyük ahşap kafesler var. Evimin geniş bir terasıda var. Bu hayvan açık havada yaşar mı :)
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Maalesef kesinlikle ev ortamında bakılmalılar, en ufak rüzgar veya soğuk havada hastalanıyorlar. Ben tahta kafesimi bir sene kadar kullandım ve temizlik açısından bir sorunum olmadı. Çişini tahtaya yapmaması için tuvaletini yaptığı bölgeye devamlı temizleyebileceğiniz tuvalet kabı koyabilirsiniz. Saklama kapları da bir seçenek ancak onların fiyatları da kalitesine göre pek ucuz olmuyor. Bu sebeple pek önermek istemiyorum. Yurtdışında çok iyi kafes örnekleri var, onlara benzer bir kafes de tasarlayabilirsiniz. :)
 

Benzer konular