Tavla Plus! Oyunu Hakkında Şikayetim Var

Tevfik

Yönetici
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
869
Tepkime puanı
598
Puanları
93
Konum
Kayseri
Belki çok alakasız bir konu olabilir ama tek oynadığım ve sevdiğim oyun tavladır. Arkadaşlarla bazen çay - kahve içtiğimiz zamanlarda oynarız.

Normal zamanlarda da canım çok sıkıldığı zaman Tavla Plus! uygulamasını açarım biraz oynarım. Beni deli ediyor desem yeridir o oyun, 2 defa indirdim toplamda 10 oyun falan oynamışımdır ama 4 oyunda mars edeceğim eli tutup karşı tarafa verdi, artık iyice sinirlendim ve sildim, uygulamaya da tek yıldız verip olumsuz yorum yaptım yalan yok.

Neden bu derece sinirlendiğimi de anlatayım, karşı tarafın 6 ve 3 kapısı dolu diyelim, adam benim pulumu vuruyor, daha sonra ben zar atıyorum bana 6-3 geliyor ve tabii ki haliyle giremiyorum. Diyorum ki olur bu da benim şansızlığım yapacak bir şey yok ama 3 el üst üste 6-3 gelip ben giremiyorsam var bunda bir sıkıntı derim.

Oyun başlıyor bana 2-1 geliyor yukarıdaki pulumu aşağı indiriyorum, adam 6-3 atıyor beni vuruyor daha sonra ben zar atıyorum üst üste 6-6 geliyor bana ama 5 defa 6-6 sayısı geliyor ve adamın tek 6 kapısı dolu. Bu durumda siz olsaydınız ne düşünürdünüz?

Adamı normal de mars edeceğim, tek pulumu vuruyor adamın sadece 4,5 ve 6 kapıları boşta bana sürekli 2-1 geliyor, içeri giremiyorum bir türlü. Benim tek 5 kapım boşta adam bir atıyor tak! 5-5 direkt çıkıyor, ben tabii yine 2-1 atıyorum yine giremiyorum bu sefer bir atıyor 6-6 geliyor adama. Normal de mars edeceğim oyunda mars oluyorum var mı böyle bir mantık! Buraya yazıyorum ki oyunu yapan kişiler zar ayarlarını düzenli yaparlar umarım. Bana sürekli çift gelmesi de mantıklı değil, bırakın küçük sayılarla oynayalım yeter ki oyundan zevk alalım.

Böyle bir konuyu buraya açmamdaki sebep ise sitemizde forumdışı şikayetleri de dile getirebilirsiniz.
 

Begüm

Kullanıcı
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
140
Tepkime puanı
58
Puanları
28
Konum
Yurtdışı
Ben tavla oynayamıyorum ama aynı şeyleri okey için söyleyebilirim, elimin altında olan kişiye her el çift okey gelmesi ve 3 el dönmeden oyun sürekli o kişinin bitmesi insanı çıldırtıyor desem yeridir.
 

Tevfik

Yönetici
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
869
Tepkime puanı
598
Puanları
93
Konum
Kayseri
@Begüm, hanım açıkçası ben bu oyunlarda birşeyler döndüğünü hissediyorum. Açığını bulmuş olabilirler veya o an bu oyunları yazan (kodlayan) kişi oynuyor olabilir. Aklıma farklı farklı şeyler gelmiyor desem yalan söylemiş olurum. Ama cidden bu tavla plus oyunu iyice moralimi bozdu. Adamların markalarını veya emeklerini karalamıyorum, neler yaşadıysam direkt olarak bundan bahsediyorum...
 

Begüm

Kullanıcı
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
140
Tepkime puanı
58
Puanları
28
Konum
Yurtdışı
@Tevfik, kesinlikle katılıyorum online oynanan birçok oyunda maalesef hile olabiliyor bu tartışılmaz bir gerçek. Online olmasa bile kendi yaptıkları oyunda karşı tarafa çok büyük tolerans sağlıyorlar desem yeridir.
 

Tevfik

Yönetici
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
869
Tepkime puanı
598
Puanları
93
Konum
Kayseri
Bu dediğinize sonuna kadar katılıyorum, öyle sistemli bir oyun yazıyorlar ki; ilk başta çok güzel oyun alıyorsun, daha sonra karşı tarafa hep çift çift kapılı zarlar geliyor :)

Arkadaşlarımla artık akşamlar 1-2 saat oynarsam oynuyorum tavlayı, online, telefondan veya bilgisayardan artık oynamam. Diğer türlü yenilirsem de ben yenileceğim, kazanırsam da ben kazanacağım ama tavla plus falan oynadığım zaman mars edeceğim oyunda mars oluyorum o yüzden hiç gereği yok :)
 

Begüm

Kullanıcı
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
140
Tepkime puanı
58
Puanları
28
Konum
Yurtdışı
Dediğim gibi tavladan pek anlamıyorum ama arada okey oynadığım zaman sürekli, üst üste kaç oyun süresince çift okey o kişiye gelirse ben bu işte bir iş var derim.
 

leader

Kullanıcı
Katılım
7 Ağu 2019
Mesajlar
17
Tepkime puanı
9
Puanları
3
Konum
St. Petersburg
Bu oyunlar belli başlı algoritmaların üzerine kurulu olduğu için ancak onu kodlayan kadar zeki olabiliyorlar, dolayısı ile hataların olması olası bir şey.

Kendimden örnek vereyim; PES bilmeyen yoktur diye düşünüyorum futbol oyunu. (eFootball yeni adı) Çevrimiçi karşılaşmalarda eğer skor anlamında öndeyseniz karşı taraf internetini kapatıp açtığında veya ping arttırdığında (bilinçli olarak) her iki tarafı da berabere sayıp maçı sonlandırıyor :/
 

Begüm

Kullanıcı
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
140
Tepkime puanı
58
Puanları
28
Konum
Yurtdışı
@leader, tamam ama bu çok sinir bozucu bir şey değil mi? Sonuçta zevk için yapılan eylemler bunlar, insan neden böyle bir şey yapar ki? Baştan aşağı saçmalıyorlar artık!