Sultan papağanım durgunlaştı ve çok tüy döküyor

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Börü 35

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
9 May 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İzmir
Sultan papağanım çok hareketli ve ne verirsen yerdi. 10 gün şehir dışına çıktım mecburen anneme bıraktım. Geldiğimde aynı değildi 🥺 durgunlaştı ve çok tüy döküyor hatta kendi yoluyor. Dal yemlereden taktigimda bir günde bitirirdi şimdi bir hafta oldu anca bitirdi. Dışkısı yeşil ve hafif sulu. Pire spreyi kullanıyorum ve suyuna avisol-se kullanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Muhtemelen uzun süre olmamanızdan kaynakli strese girmiş. Pire spreyini çok sık kullanmanıza gerek yok, ne kadar arayla sıkıyorsunuz?
Kullandığınız vitamin yerine tüy destekleyici ve seyehat öncesi kuşu desteklemek için kullanılan röhnfried bt-amin forte marka vitamini alın. En kaliteli ürün, ama bir o kadar pahalı. Bu yüzden güvenilir bir yerden bölünmüş alabilirsiniz.
Vitamin ve dal darısı dışında düzenli olarak ne veriyorsunuz (mama, meyve, sebze)? Bazı besinler kuşun stresini giderecek, bazı besinler ise kuşun sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden yeterli bir beslenme programı uygulamalısınız.
 

Börü 35

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
9 May 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İzmir
Spreyi 3 günde bir sıkıyoruz. Vitamin avisol-Se kullanıyorum (vitamin e,selenyum). Veterinere götürdüm kursağı biraz boş dedi ve antibiyotik ile vitamin verdi suyuna koymak için. Suyu içmesini bekliyoruz 🥺 pek fazla değişik gıdalara alistiramadim. Teşekkürler 👍
 

Benzer konular