Sultan Papağanı - Sultan Papağanları Hakkında Her Şey

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
367
Sultan Papağanı - Sultan Papağanları Hakkında Her Şey

Sultan Papağanı


Sultan papağan türü diğer papağan türlerinin arasında sevecen yapılarından dolayı en çok tercih konusu olan papağan çeşidi olarak bilinmektedir. Bu papağan türleri özel bir bakım ve ilgi gerektirmektedir. Sultan papağanının kökeni Avustralya’dır. Fakat ülkemize Hollanda tarafından gelmiştir. Bu papağan türünün en önemli özelliği onu satın aldığınız günden itibaren göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka doğrultusunda sizinle iletişime geçecek olmasıdır. Bu canlının yaklaşık 8 türü olduğu biliniyor. Diğer kuşlardan ayıran özellikleri arasında da konuşmaya karşı yatkın olmaları, evcilleşmeleri ve diğer kuş türlerine göre az ötüyor olmalarıdır. Sultan papağanının en az rastlanan türü Albino iken ’dir. Diğer 7 türü Silver, Pearl, Cinnamon, Pied, Whiteface, Grey, Lutino’dur.

Sultan Papağanın Bakımı Nasıl Yapılır?

Sultan papağanının bakımında en önemli ve ilk başta gelen şey ilgi, alaka, sevgidir. Soğuğa karşı dayanıklı olmadıkları için oda sıcaklığı minimum 15 derece olmasına dikkat edilmelidir. Sultan papağanının kafes ölçülerinin 50x50x50 olmasına özen gösterilerek kafes tellerinin de yatay olması tercih edilmelidir. Kafes içerisinde papağanların tünemelerini sağlayan tahta bir tünek bulundurularak bu tahta tüneğin üzerine kaka yapmalarına engel olan bir düzenek kurulumu gerçekleştirilmelidir. Hastalığa yakalanmalarını engellemek için kafes temizliklerini düzenli olarak yapmak gerekiyor. Sultan papağanı gösterilen ilgiye göre tepki verdiği için ne kadar çok ilgi ve alaka gösterilirse o kadar çok insanlarla iletişim kurabilen bir türdür.

Sultan Papağanları ne yerler?

Sultan papağanlarının ana besin kaynağı darı ve çiğdemdir. Alternatif olarak salatalık, lahana ve marul gibi besinlerden de faydalanabiliyorlar. Aynı zamanda tırnak ve gaga temizliklerini de kendileri üstlenmektedirler. Ortalama yaşam süreleri 20-30 yıl olarak değişim göstermektedir. Bu ortalama verilen ilgi ve alakaya göre artış göstermektedir. Sultan papağan türleri konuşma yetisine sahip değildirler. Erkek cinsleri insan seslerine benzer ses çıkartabilirken dişi türleri hiç konuşamamaktadır. Bu papağanların ayırt edici özellikleri arasında yanaklarında bulunan turuncu tüyler yer almaktadır. Turuncu tüyler soluk bir görünüme sahip ise dişi, koyu renk ise erkektir. Aynı zamanda erkeklerin göz çevresinde bulunan tüyler sarı, dişilerde gri ve beyaz renktedir. Gösterilen sevgi ve ilgi bağlamında sultan papağan türleri kısa sürede ailenizden bir birey olarak yerini alacak ve kısa sürede bulunduğu yere adapte olacaktır. Kafeslerini papağan ile en çok iletişim kuracağınız alana yerleştirmeniz de en hassas noktalar arasında geliyor.

 

Benzer konular