Sülfür Kakadu Papağanı

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
SÜLFÜR KAKADU PAPAĞANI
358
Sülfür Kakadu papağanlarının doğal yaşam alanları Endonezya, Güney Pasifik Adaları ve Avustralya’dır. Bu bölgelerin büyük papağanları olan kuşların çoğunluğu genelde beyaz renktedir. Gri-pembe, siyah ve mavi renkleri de mevcuttur. Sülfür Kakadu papağanları ilgiyi çok severler. Doğal yaşamlarında devamlı olarak sürüler halinde yaşam sürdürdükleri için kafeste yaşam sürdürdükleri dönemde kendilerini ailenin bir ferdi olarak göstermek isterler ve buna nazaran daima ilgi isterler. Bundan dolayı bakımları oldukça zor ve zahmetlidir. Sülfür papağanlarının boyları ortalama 30-32 cm ve ömürleri 50 yıl olarak biliniyor. Erkeklerde bulunan göz rengi dişilerinkine nazaran daha koyu renktedir. Konuşma yetilere diğer papağanlara göre daha sınırlıdır fakat çok net bir şekilde olmasa da konuştukları az çok anlaşılır şekildedir. Sülfür Kakadu papağanlarının gözlerinin etrafında beyaz bir halka yer almaktadır.

359
Sülfür Kakadu Papağanı Beslenme şekilleri


Doğal yaşam alanlarında sülfür Kakadu papağanlarının çok fazla bir besinleri bulunmamaktadır. Doğal ortamlarında yaşam sürdürdükleri süreçte sürüler halinde mısır ekimi yapılan bölgelere dalıp bölgeyi talan ettikleri bilinmektedir. Evde ki bakım süreçlerinde ise çekirdek ve tohumlardan oluşan karışımların yanında haşlanmış mısır, kabuklu pirinç, taze sebze ve meyve, taze ağaç dallarının üzerinde çiçekleri ve tomurcukları ulunan üzümlerde verebilirsiniz. Vitamin eksikliğine düşmemesi ve hastalıklara yakalanmaması için günlük süreçte mineral ve vitaminlerden düzenli olarak verilmesi gerekmektedir. Evde bakım yapacak olan kişilerin sülfür Kakadu papağanlarının yavrularını alması tavsiye olunur. Küçüklükten alışmaya başladıkları süreçte ileriki dönemlerde sahiplerine karşı çok daha sıcakkanlı bir tür haline dönüşürler. Aynı zamanda sahiplerine alıştıkları için çok daha aktif ve hareketli bir hale dönüştükleri gibi çok da gürültücü olabilirler. Eğitimlerine gereken özen verildiği taktirde değişik ses ve efekt taklidi yapabilme ve kelime öğrenme gibi yeteneklere sahiptirler.

Sülfür Kakadu Papağanı Üreme şekilleri

Doğal hayatlarında yaşam sürdürdükleri yuvalarını ağaç kavuklarına yaparlar ve genellikle tüm yıl boyunca çiftleşirler. Kuluçkaları en fazla 2 yumurtadan oluşmaktadır. Evde yaşam sürdürdükleri süreçte üretimleri genelde Mayıs ayları içerisinde başlamaktadır. Kuluçkalarında 2-4 yumurta yer almaktadır. Kuluçka süreleri 28 gündür. Yavrular dünyaya geldikten sonra yaklaşık 8 hafta içerisinde ayağa kalkarlar ve yuvadan uçacak hale gelirler. Sülfür papağanlarının en bilindik hastalıkları arasında kısa adı PBFD bulaşıcı virüsüne yakalanma riskidir. Hastalığa yakalanmış olan papağanlarda ilk gözlemlenen durum tüy oluşumunda ki genel bozukluklardır. Virüse yakalanan papağanın ömrü 6- 12 ay arasıdır.