Şeker Planörünün (sugar glider) Yiyebileceği Meyve ve Sebzeler

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Meyve ve sebzeler omnivor bir canlı olan şeker planörlerinin (sugar glider ve uçan kuskus diye de geçer) beslenmesinin büyük bir kısmını oluşturur. Eğer doğru meyve ve sebzeleri yeterli miktarda yemezlerse kabız veya ishal olabilirler; kalsiyum veya vitamin yetersizliğinden hasta olabilir; bağırsakta, kalpte, akciğerde, karaciğerde ve diğer iç organlarda ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu hastalıkların olmaması için şeker planörlerine ihtiyaç duyduğu sebze ve meyveleri yeterli miktarda vermek gerekir.

Aşağıda planörlerinize verebileceğiniz meyveleri sıraladım. Yeşil renkle yazan meyveleri gün aşırı verebilirsiniz. Sarı renkle yazan meyveleri haftada 1 veya 2 kere; kırmızı renkle yazanları ise ara sıra çok az miktarda verebilirsiniz;

elmak. orman meyvesipapayakayısı
şeftali muzüzümmago
ayvaananaskavunkarpuz
narhurmahindistan c.nektari
armutincirkivierik
domatesguava

Aşağıya planörlerinize verebileceğiniz sebzeleri yazdım. Yeşil renkle yazılı olan sebzeleri haftada 2 veya 3 kere verebilirsiniz. Sarı yazanları haftada bir kere; kırmızı yazılanları ise ara sıra az miktarda verebilirsiniz;

lahanabalkabağıtatlı patatesbrokoli
enginerkuşkonmazkarnabaharkereviz
patlıcankabaktaze fasulyesalatalık
şalgamturpmarulpazı
su teresihavuçpatatesıspanak
karalahanabibermısırbamya
börülce pancar


20210713_152545.png
Şeker planörünüze hergün aynı meyve ve sebzeleri vermemeli, zengin bir menü oluşturmalısınız. Örneğin bir gün elma, erik brokoli ve havuç verin; bir diğer gün elma, şeftali, brokoli ve lahana verin. Bu şekild e bir çeşitlilik sağladığınız taktirde planörlerinize uygun bir şekilde besliyor olursunuz.
Eğer sürekli olarak farklı farklı sebze ve meyveler temin etmekte zorlanıyorsanız başvurabileceğiniz bir yönetim var; dondurulmuş meyve ve sebzeler. Aldığınız meyveleri ve sebzeleri küçük küçük doğrayıp kaplara koyarak buzlukta dondurabilirsiniz. Herzaman olmamak kaydıyla bu dondurulmuş meyve-sebzeleri taze meyve-sebzelerin yerine şeker planörünüze verebilirsiniz. Ara sıra ikram olarak kurutulmuş meyve ve sebze de verilebilir.
Ve son olarak şu konuya da değineyim; meyve ve sebzeler özellikle sıcak mevsimlerde çabuk bozulacağı için şeker planörünüzün önünde uzun süre kalmamalı. Yaz aylarında en fazla 6 saat, kış aylarında ise en fazla 10 saat sonra kalan meyveleri ve sebzeleri önünden almışız gerekiyor.
 
Son düzenleme:

Serkan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
221
Çözümler
2
Tepkime puanı
130
Puanları
13
Konum
Kayseri
Bilgilendirici bir yazı olmuş. Ellerine sağlık :)
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim 😊
 

Benzer konular