Pro plan Kısır Somon Mama Hakkında

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Mechazawa

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
24 Nis 2021
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar, veterinerim kedimin kısır mama kullanması gerektiğini söyledi böbrek sorunlarından dolayı ve o zamandan beri pro plan kısır mamayı kullanıyoruz. O zamanlar ıspartadaydım ve aldığımız mama açık renkliydi. İstanbula geldiğim zaman aynı mamanın bir de koyu renklisi olduğunu gördüm. O zamanlar birileri bana koyu renkli mamanın kısır olmadığını açık renkli mamanın kısır olduğunu söylemişti. Ancak İstanbulda koyu renkli mama da kısır diye satılıyor açık renkli olan da. Pet shoplara sordum durumu ancak birkaç tanesi ikisinin de kısır olduğunu söyledi. Şu an ise sokağa çıkma yasağı var ve mamayı değiştiremiyorum çünkü koyu alınmış yine ton farkı da çok fazla olmadığı için alırken anlayamıyor ev halkı. Kısacası sorum şu: böyle bir bilgisi olan var mı? Kedimin böbrekleri hassas ve yanlış mamadan ötürü hasta etmek istemiyorum hayvanı tekrar çok zor dönemler atlattı. Ben elbette açık mamayı gördüğüm zaman alabilirim sorun değil ama her zaman olmuyor, bulunduğum yerde bu mamayı satan çok fazla dükkan da yok. Bu yüzden bazen koyu olan alınabiliyor ancak emin olmak adına en azından şu an için sizlere sormak istedim.

Özet: Pro plan kısır kedi mamasının açık ve koyu rengi arasında ne fark var ve bu mamaların ikisinin de kısır mama olduğundan emin olabilir miyim?
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Renge göre ayrım yapmak oldukça zor olur, yalnız aroma farkı bile rengin koyu renkli olmasına sebep olabilir. Mamanın içeriğini bilmek ve tazeliğinden emin olmak için açık mama yerine kapalı mama almanızı tavsiye ederim.
 

Benzer konular