Papaganimin türünde yardım

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Rubyda

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
28 Tem 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Konum
Rubygloom
Sahip olduğum papağanımin cinsini nedir aldigim kisi farkli isimler soyledi hatirlayamadim ve özellikleri hakkında bilgisi olan var mı?
Alırken fazla heyecanli olduğum için bazı detaylari atlamışım. Şuan güzel bir ortam sağladım ve güzel bir ses tonuyla konuşuyorum ilgileniyorum , nezaman kafesten dışarı çıkarmalıyım korktuğu için daha beklemek istiyorum
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20200728-002801_Gallery.jpg
    Screenshot_20200728-002801_Gallery.jpg
    554.9 KB · Görüntüleme: 63

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Bir süredir hiç mesajlara bakamadığım için biraz geç dönüş yaptım, umarım kusara bakmassınız...
Resimdeki kuşun daha tüyleri yeni yeni renk alıyor, o yüzden türünü renklerinden anlayamam ama gözü ve kuyruğundan şöyle diyebilirim ki; bu büyük ihtimalle rolella papağanı. Bu papağan hakkında bilmeniz gereken temel şeyler var;

Bu türün sesi biraz yüksektir. Eğer evde yaşayan , yada varsa komşularınızdan sesten rahatsız olacak biri varsa pek tavsiye etmem. Ama rozella lar diyer çoğu papağan türleri gibi yüksek sesle çığlığı andıran bir sesleri yoktur. Mekanik ve melodik bir ötüş sergiler. Sabah gün aydınlandıktan bir süre sonra ise küçük bir gösteri sergiler. O saatlerde örtmeyi severler yani, tabi biraz yüksek sesle. Eğer ki davul çalsalar uyanmıyacak biri değilseniz ve papağanının ile aynı odadadaysanız bu sesin sizi uyandırması olası bir durum. Bir de konuşma özellikleri yoktur.

Yerden beslenen bir türdür rozella papağanı. Tohumlar, çiçek tomurcukları, ağaçlar ve otsu çalılar, yemişler, nektarlar, larvalar ve meyve-sebzeler ile beslenirler. Ana yem olarak rozella lar için satılan karışık tohumlar dan alabilirsiniz. Tabikide sadece yemle beslememeniz gerekir. Yanında haftada bir iki kere, en az haftada bir çimlenmiş olarak buğday, darı, buğday ve kendi kuş yemini vermelisisniz. Ve tabiki meyve-sebzeler ile doğal ortamda yemeklerinin %50 ye varan bir kısmını oluşturan böcek ve larvalar da var. Böcek ve larvalar da papağanları için satılan yemler ile temin edebilirsiniz. Bir de az miktarda badem ve fıstık verebilirsiniz, az miktarda.
Rozella papağanının yiyebileceği meyveler ;
Elma
Armut
Kiraz
Muz
Çilek
Şeftali
Portakal
Mandalina (ama kesinlikle bu meyvelerin çekirdeklerini vermeyin, papağanları için bazıları zehirlidir!!)
Yiyebileceği SEBZELER ;
Marul
Brokoli
Havuç
Maydanoz
Ispanak
Mısır
Tüm vereceğiniz besinleri iyice yıkayıp vermelisiniz ama özellikle maydanoz ve ıspanağı yıkayın, ardından ıslak olarak değil, kuru olarak verin. Ispanağınsa sadece sapını ve brokoli yi de az miktarda verin. Tüm bu meyve-sebzeleri de haftada ortalama dört beş yemlik olacak miktarda verin. Sınırı aşarsanız hasta olabilir.
Rozella papağanı elmayı çok sever derler ama benim kısa süreliğine de olsa beslediğim rozella için pek geçerli değildi bu, o daha çok havuç seviyordu =). Yani vereceğiniz tüm besinleri yerler diye bir şey yok, onlarda bir canlı ve onların da damak tatları var

Rozella papağanı rahatsız edilmekten pek hoşlanmaz, kendi halinde takılırlar. Kişilikleri de azcık agrasiftir. Hareket etmeyi ve oyun oynamayı severler. Kafesin içerisinde yada sakındığı zaman odada dolaşır, kendi kendine oyun oynar. Bu kişiliğinden gelen bir davranıştır.
Her canlı gibi bu türü de gerektiği boyuttaki bir kafeste beslemelisiniz. En iyi kafes 40×40 ×45 cm ve daha büyükleridir ve ızgaralı olanlardır. Kafesinde yem, su ve gaga taşı/mineral bloğu dışında tahtadan tünekler, renkli oyuncaklar, geniş bir kafes ise bir dal parçası, boncukları ve bunlar gibi zararsız, renkli oyuncaklar olmalı. Ama çok doldurmayı kafesi, kuşun hareket edebileceği alan kalmalı =).

Rozella papağanları suyu çok severler, sık sık banyo yaparlar. Bu yüzden sizde sıcak günlerde haftada 3-5 kere banyo yapması için yanına su koymalısınız. Sonbaharın son ayları ya da kış gibi soğuk zamandaysa bu sayıyı 2-3 e çekebilirsiniz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sizin sormak istediğiniz sorular olursa da elimden geleni yaparım. Ve yine geç olduğu için çol özür diliyorum =)).
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Salma mevzusunda da kafesine ve bulunduğu ortama iyice alıştığını kanaat getirdiğinizde - ortalama üç dört hafta - camları ve kapıyı kapatıp kafesin kapısını açmalı ve onun kendi kendine çıkmasını sağlamalısınız. O süreden sonra ele alıştırma eğitimine başlayabilirsiniz, isterseniz o konuyuda detaylı bir şekilde yazabilirim =).
 
Benzer konular Forum Tarih
S Papağanlar 3 1K

Benzer konular