Papağan eğitimi hakkında tavsiyeler

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

sata

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
29 Nis 2020
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Niğde
Merhaba

Elimde bir adet papağan var. Pakistan papağanı denildi, afrikan ringneck denildi tam olarak türünü ve cinsiyetini bilmiyorum. Aşağıya resmini ekleyeceğim.

Türü ve cinsiyetini konusunda tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bir buçuk yıl önce kendisini petshop kanatları kesilmiş olarak gördüğüm ve üzüldüğüm için satın almıştım. Veterinere danışarak kesilmiş olan kanatlarını çektim. Kanat çekme işleminden önce çok agresifti. Isırıyordu. Uçmayı başlayana kadar bu durum devam etti. Uçmaya başladıktan sonra artık saldırmak amaçlı ısırmıyor. Şu an kanatları sağlıklı. Uçabiliyor.

Ama bana bir türlü alışmadı. Elime gelmiyor. Kafesin dışındayken elimi uzattığımda uçarak uzaklaşıyor. Biraz yorulunca sevebiliyorum ama bu durumda da korktuğunu belli ediyor. Kafesin içindeyken de elimi kafese soktuğumda korkuyor.

Bir çok yöntem denedim. Ödül ile denedim olmadı, oyuncak ile dikkatini dağıtıp denedim olmadı. Elma, çekirdek gibi sevdiği gıdaları vermemeyi denedim olmadı. Anlayacağınız bir çok yöntem denedim. Genelde dışarıda zaten. Kafeste strese girmesi gibi bir durum da yok. Kafesi de kendine göre epeyce büyük. Sadece bu ara kafesinde bekletiyorum. dışarı çıkmayı ödül gibi göstermek istiyorum ama bu durumda da elime alışmadı.

Tecrübeli arkadaşların tavsiyesini almak isterim.
 

Ekli dosyalar

  • papagan-egitimi-hakkinda.png
    papagan-egitimi-hakkinda.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 86
  • IMG_20200416_131256_020.jpg
    IMG_20200416_131256_020.jpg
    136.2 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Açıkçası papağanlar hakkında pek fazla bir bilgiye sahip değilim, ama papağanınız oldukça güzel duruyor. Muhabbet kuşlarından yola çıkarak bir varsayımda bulunacağım, bu kadar uzak durmasının sebebi kızgınlık döneminden kaynaklanabilir.

Evimdeki muhabbet kuşumda kızgınlık dönemine girdiği zaman tam bir tazmanya canavarı oluyor.

Bu arada kırmızı gagalı yeşil papağana sanki biraz benziyor gibi :) aşağıdaki makalemizi inceler misiniz?

 

sata

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
29 Nis 2020
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Niğde
Teşekkür ederim cevabınız için.

Bir buçuk senedir böyle bu kadar uzun kızgınlık dönemi olabilir mi acaba?

Makaleyi inceledim. Tip olarak benziyor ama renkler benzemiyor :) tip olarak Pakistan'a da benziyor, afrikan ringneck'e de. Anlayamadım tam olarak hangisi.:)
 

monkemre1

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
7 Mar 2020
Mesajlar
11
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Konum
istanbul
pakistan papağanı ise yavrudan alınıp eğitilebilir onun dışında eğitimi imkansıza yakın youtube a yazarsanız pakistan papağanı eğitimi diye tüm eğitmenler söyler zaten yetişkin pakistanı eğitmek imkansıza yakın diye ben pakistana benzettim ama tam olarak emin değilim.
 

sata

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
29 Nis 2020
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Niğde
pakistan papağanı ise yavrudan alınıp eğitilebilir onun dışında eğitimi imkansıza yakın youtube a yazarsanız pakistan papağanı eğitimi diye tüm eğitmenler söyler zaten yetişkin pakistanı eğitmek imkansıza yakın diye ben pakistana benzettim ama tam olarak emin değilim.

Merhaba dediğim gibi neredeyse 2 senedir bende. şu an olsa olsa 3 yaşındadır diye tahmin ediyorum.

Zor günler geçirmiş olduğu için üzülüyorum kendisine. Bir petshop'a verip aynı döngüyü yaşamasını istemiyorum. Elimden geleni yapacağım.

son zamanlarda perde arkasında eğitmeye çalışıyorum. gel deyince elime çıkıyor biraz duruyor iniyor. uçabilecek yeri olmadığı zaman daha sakin. ama uçabilecek yeri varken hiç elime geldiğini hatırlamıyorum.
 

dollfish

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
27 May 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Merhaba. Öncelikle kuşunuzun cinsi Indian Ringneck Parakeet'dir. İskenderler bunlara benzerler fakat çok daha büyüktürler. Kuşunuzun kafesinin dairesel olmaması gerekiyor. Kuşlar doğaları gereği dairesel kafeslerde kendilerini güvende hissetmezler. Köşeli ve her ne kadar kafeste az duruyor olsa da çok daha büyük bir kafes edinmeniz gerekiyor. Kafesinizin tamamını göremiyorum ama en az 3-4 adet oyuncak ve çeşitli kalınlık ve dokularda tünekler edinin. Bunlar papağanınızın ilk adımda kendisini daha güvende hissetmesini sağlayacak ve hayatını daha keyifli yaşamasına başlamasına yardımcı olacaktır. Bu temeller önceliklidir.

Sonrasında ilk olarak papağanınızın sevdiği, ve düzenli olarak kabul ettiği bir yiyecek bulmalısınız. Bu yiyecek küçük parmağınızdan küçük taneler halinde ödül olarak verilecek. Kuşunuz elinize gelmediği ve sizden korktuğu için çok basit adımlarla başlayacaksınız. Size böyle tepki veriyor olması normal çünkü anlattığınız üzere, siz onun iyiliği için yapmış olsanız da kuşunuzun sizle ilgili tecrübeleri geçmişte olumsuz olmuş.

yaklaşık 20 cm boyutlarında bir çubuk edinin. Bu bir chopstick olabilir. Ucunu gıda boyası vb gibi zararsız bir malzeme ile kırmızıya boyayın, bir bant da olabilir. Kuşunuzun ilgisini çekmesi gerekiyor. Kuşunuzun yanına gidin ve çok yavaş bir şekile kuşunuzun yanına çubuğu getirin. Çubuğun ucuna dokunduğu anda "aferin" gibi bir kelime söyleyin ve hemen ardından elinizden ödül alıyorsa eliniz ile, almıyorsa yanına koyarak ödülü verin. Kuşunuz çubuğun ucuna dokunuyor, "aferin"i alıyor ve ardından ödülünü alıyor şeklinde bunu devam ettirin ve seansları 5 dakika olarak günde 3-5 kere yapabilirsiniz.

Eğer çubuktan korkuyorsa çubuğu uzağa ama görebileceği bir yerde tutun, dokunmasını beklemeyin fakat kaçmadığı ve sakin kaldığı anları "aferin" ve ardından seçtiğiniz yiyecek ile ödüllendirin.

Yiyecek ödülü bizim hayvanlarla iletişim kurmamızın, onlara güvenilir canlılar olduğumuzu açıklamanın en basit yolu. Bu hedef eğitimi ilerledikçe bunu aranızda bir iletişim ve diğer aşamalara geçiş için bir köprü olarak kullanacaksınız. Papağanlar çok çabuk öğrenirler ve birlikte eğitim yapmak çok keyiflidir.

Sorunuz olursa çekinmeyin, sırf bu posta cevap yazabilmek için üye odum, özel mesaj ile de iletişime geçebilirsiniz, papağan eğitimi ile ilgili tüm sorularınız konusunda yardımcı olabilirim.

İyi çalışmalar dilerim ikinize, yaşam alanındaki iyileştirmeleri unutmayın!
 

Benzer konular