Papağan almayı düşünüyorum yardım lütfen :)

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

kadirak

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
9 Tem 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
kocaeli
merhabalar papağan almak için pete gittim bugün mahallemizde yakınlarda var bi tane beğendim çok hoş kırmızılı mavili bi papağan 8 aylıkmış rozella dedi bana sahibi fakat internetten gelince araştırdım biraz rozelladada aynı çeşit var bordo mavi şeklinde ama muhabbet kuşu boyutlarında hemen hemen benim baktıgımda daha yavru belli yani 1 yaşında bile deil ama muhabbet kuşundan biraz iri yani internetten baktıgım gördüğüm diğer tüm rozellalardanda iriydi yani gördüğüm sonra başka papağanlara bakarken aynısında eklektus papağanı gördüm benim gördüğümün aynısıydı yine göğüs tarafı boyun tarafı tam tüyler çıkmamış seyrek şekilde resime atıcam papağan sanırım eklektus papağanı yani shoptaki bilemiyorum yani ya shoptaki papağan cok yaşlı gerçekten yada sahibide bilmiyor cinsini yardımcı olurmusunuz hangi cins olduğunu nasıl anlarız shoptaki papağan bu resimdeki gagası falan iri siyah 1fb62651a001c76ba2eb8566bd1875d8.jpg
rozellanın bu renkli papağanıda bu csm_rozella-2_6eeecbf911.jpg yani demek istedigim rozella yetiştiren varsa maksimum boyutu nedir tam olarak papağanlar hakkında bi bilgim yok ve bu tür iyimidir beslenirmi yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar..
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
970
Çözümler
25
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Öncelikle ilk resimde paylaştığınız papağan eclectus papağanı. Farkları aslında çok açık, eclectusun gagası daha büyüktür, kuyruğuysa rozellaya göre dah kısadır. Ayrıca boyutları rozellalara göre daha büyüktür. Aynı zamanda renkleri aynı olsa da farklı yerleri farklı renktir. Yani eclectusun yüzü kırmızıyken rozellanın yanağında mavi leke var.
Rozella beslemesine gelince; ben bir kaç haftalığına beklemiştim, eğer ki ses olarak sorununuz varsa tavsiye etmem. Yani sesleri biraz yüksek ve sabah saatleri ötmeyi severler. Ama öteki papağnanlar gibi bağırma tarzında ötmezler, melodik ve mekanik seslerle öterle. Çok büyük boyları yok ama muhabbet kuş kadar küçük değil, sultan papağanlarından biraz daha iriceler. Ortalama bir büyüklükleri var. Türkiye'de bilindiği için rahatlıkla yem bulabilirsiniz, bağzı türler pek yaygın olmadığı için hazır yem bulması zoe oluyor.
Konuşmma özelliği var mı bilmiyorum ama renkleri gerçekten çok güzel. En i olan sa benim beslediğim cins olan dogu rozellası.
Ama eğer ki daha önce hiç papağan beslemediyseniz beslemenizi tavsiye etmem. Bir de satın alırsanız eğer şunu belirteyim kuşun fiyatı biraz yüksek.
Şahsen ben de beslemek isterdim ama benim fovorilerim sultan ve eclectus =).
 
Son düzenleme:

kadirak

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
9 Tem 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
kocaeli
teşekkür ederim yorumunuz için alıcağım sanırım eclectus papağanı ilk defa papağan beslicem rozella gürültülüyse bana sıkıntı çıkarabilir eclectus önerirmisiniz dedigim gibi papağan hiç beslemedim muhabbet kuşu beslemişliğim çok var güvercinlerlede aram cok iyi beslemişligim var ama papağan ilk olucak cokta istiyorum kesin alıcam yani eclectusu önerirmisiniz hiç besledinizmi acaba :)
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
970
Çözümler
25
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Evlectus hic beslemedim ama ileride beslemeyi düşündüğüm bir tür. Ama siz papağan beslemediyseniz direk böyle büyük ve zahmet isteyen bir tür beslemenizi tavsiye etmem. Çünkü eclectuslar muhabbet kuşu gibi az ilgi istemez. Yani tabiki de muhabbet kuşlarına da yeterince ilgi göstermeniz lazım ama bu türler biraz daha ilgi isterler. Sosyal ve oyuncu bir türdür, hareketli, zekilerdir. Yüzlerce kelime ezber kapasitesine sahiptirler. Yani kısaca biraz zahmet isterler. Bütün gününü sadece kafes ortamında değil, kafesin dışında, onun için yapmanız gereken oyun alanında da geçirmeleri gerekir. İlk defa papağan besleyecekseniz bunlarla ilgili bilgi yanında tecrübenizi de olmalı. Her gün belli bir vaktinizi papağanınız ile geçirmelisiniz, bu diğer küçük türlerden daha çok sorumluluk demek. Ayrıca bu sorumluklardan kaytarmamanız da gerekir. Yani papağan konusunda tecrübeniz yada çok fazla blginiz yoksa almanızı tavsiye etmem. Eğer ki beslemeyi çok istiyorsanız önce bu türe göre daha az sorumluluk isteyen ve bir sorunu olduğunda rahatlıkla çözüm bulabileceğiniz (yani Türkiye'de bilinen ve beslenen bir tür) ve böylece tecrübe kazanacağınız bir tür besleyin. Maddi ve yer, ortam anlamında bir sıkıntınız yoksa size tavsiyem sevda yada sultan papağanı gibi küçük ve yaygın olarak beslenen bir tür alarak bakımı, eğitimi, hastalıkları konusunda hem tecrübe sahibi olmanız; hemde bu süre içinde eclectus papağanı ve buna benzer başka türlerle ilgi bilgi edinmeniz. Eğer yabancı diliniz var ise bu tür ile ilgili detaylı bilgiye sahip sitelerden araştırma yapabilirsiniz (yoksa çeviriden çevirip biraz anlamı bozulmuş olarak okuyabilirsiniz). Çünkü türkçe pek detaylı kaynak yok, genel bilgiler var.

Ama ben size kısaca anlatayım bu türü;
Diğer papağanlara binaen sessiz ve uysal bir tür. Yukarda da dediğim gibi sosyal , oyuncu, tırmanmayı, sahibi ile vakit geçirmeyi seven zeki bir türdür. Eclectus için özel üretilmiş yem Türkiye'de yok, o yüzden siz karma bir diyet hazırlamalısınız. Çünkü diğer türlere göre sindirim sistemleri daha yavaştır ve bu yüzden daha lifli besinler tüketmelidirler.
Mutasyon olmadığı sürece dişiler kırmızı ve lacivert, erkeler ise yeşildir. Eşler arasında öyle ponçik bir ilişki yoktur. Doğal ortamda genelde farklı ağaçlara tüniyerek vakit geçirirler. O yüzden çift bakıldığı taktirde ya büyük bir kafes almanız, ya da farklı kafeslerde bakmanız gerekir.
 

kadirak

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
9 Tem 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
kocaeli
teşekkür ederim değerli yorumların için papağan alıcam diyince mahalleden bi arkadaşımda varmış oda işinden dolayı sahiplendirmek istiyomuş arkadaşımdan aldım senegal papağanı onu beslicem eclectusu sorunca oda hemen onu alma falan dedi zaten sizin dediğiniz gibi senegallede bende kalıcak tabi oda arada görmek istiyor bi sorunu oldumu 2 yıldır o besliyomuş zaten hemen koşar yardımıma o konuda sorunumuz yok ilk günümüz bugün 5 saat falan oldu geleli ele falan geliyo hemen alıştı hiç hırçın değil bi tek uçarken bazen lambaya konuyo lambaya kondumu alamıyorum cok ısırmaya calısıyo diğer türlü hiç sorun yok kafes içinden bile hemen alabiliyorum ama o lambaya kondumu korkulu rüyam başlıyor neden bilmiyorum :) tekrardan yorumların için cok teşekkürederim bu arada.
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
970
Çözümler
25
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Maşallah, daha geldiği ilk andan alışması ne güzel 🙂
Lambaya odanın en yüksek noktası olduğu için konuyor olabilir, benim kuşlar da aynı şekilde lambaya konuyordu. Konduğu yeri kapatınca bıraktılar.
Konduğu yer tam olarak neresi, yani eğer ki onun zarar görmeyeceği bir yer ise bırakın kalsın, eğerki her hangi bir şekilde zarar geleceğini düşünüyorsanız konduğu yere konmasını engelleyin. Yani avizeniz varsa ve bunun üstüne konuyorsa avizeyi çıkartın, yada bir şey koyarak engelleyin. Eğer ki bir çözüm bulamıyorsanız başka bir odaya alıştırıp salmayı deniyebilirsiz. Ama zaman geçip size alıştığında ve eğitmeye başladığınızda gel-git komutlarını öğretebilirsiniz. Böylece böyle sorunlar da ortadan kalkar.
 

kadirak

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
9 Tem 2020
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
kocaeli
Aslında oraya konmasından bi sakınca yok onun içinde benim içinde fakat bazen uzun süre kalıyor tabi uyucağım zaman kafesine koymak istedigimde ordan alamıyorum elime sanırım benden yüksekte olduğu için hakimiyet onda gibi hissediyo o yüzden ısırıyo anlayamadım henüz hani iterek ordan başka yere uçmasını sağlayabilirim ama kendimden korkmasınıda istemem o yüzden bekliyorum inmesini.
Avizede de rahat rahat paşa gibi duruyo rahatınıda bozmak istemiyorum açıkcası bir süre böyle devam eder olmadı en sonunda sökerim dediğiniz gibi avizeyi bakalım zamanla ne olucak. :)
 

Benzer konular