Ortalama Kedi Ömrü Kaç Yıldır?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Begüm

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
424
Tepkime puanı
220
Puanları
43
Konum
Zonguldak

Ortalama Kedi Ömrü Kaç Yıldır?​

Kedi sahiplerinin aklını kurcalayan bir soru var.Bu soru eminim ki hepimizin ara sıra aklına geliyor ve canımızı sıkıyor.Evimize huzur veren bir tanecik kedimize nasıl olur da veda edebiliriz ki? Emin olun bu sorunun cevabını bende bilmiyorum ancak cevabını bildiğim bir soru var.O soru da Kediler kaç sene yaşar , Kedi ömrü kaç yıldır?

Bu soruya ilk yanıtı sokak kedileri üzerinden vermek gerektiğini düşünüyorum. Sokak kedileri kötü şartlar sebebiyle sağlıklı doğsalar bile ortalama 4 yada 5 yıl yaşıyorlar.Genel olarak dışarıdaki tehlikelere alışık olsalar bile şartlar onların hayatta kalmalarına engel oluyor.Tabii sadece kötü şartlar etken değil.Maalesef bazı kediler doğuştan hasta olarak doğuyorlar ve bu hastalıklar onların hayatını kaybetmelerine neden oluyor.Tabii sokakta yaşadıkları için herhangi bir veteriner imkanı da söz konusu olamıyor ve masum kediler hayata çok kısa süreler içerisinde veda ediyorlar.O yüzden kedi sahiplenmek isteyenlere sokakta ki kedileri almalarını söyleyip duruyoruz.
Ev kedilerine gelecek olursak sokak kedilerine oranla neredeyse 2.5 – 3 kat daha uzun yaşıyorlar.Burada önemli etkenlerden bir taneside doğuştan gelen rahatsızlıklar.Tabii veteriner imkanı olduğu için bu kediler genelde hastalıklarına rağmen hayata tutanabiliyorlar.Ortalama bir bakımla normal bir kedi yaklaşık 13 sene yaşıyor.Bunun haricinde en uzun yaşayan kedi bilgilerime göre 28 yıl yaşamış. Tabii 13 sene ortalama bir rakam.Daha uzun veya daha kısa olması mümkün.
Ne olursa olsun bir gün ayrılık gelecek.Bu sebeple kedimizle geçirdiğimiz vaktin olabildiğince güzel olmasını ve dolu dolu geçmesini sağlayalım.Onun mutlu olması için elimizden geleni yapalım.Kedinizle beraber uzun , mutlu ve problemsiz bir ömür geçirmeniz dileğiyle, Hoşçakalın.
 

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
945
Çözümler
5
Tepkime puanı
509
Puanları
93
Konum
Tokat
Şu an dünyanın en uzun yaşayan kedisi 30 yaşında ve yaşamaya devam ediyor bildiğim kadariyla :)
 

Onur

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
16 Mar 2021
Mesajlar
14
Tepkime puanı
11
Puanları
3
Yaş
28
Konum
Ankara
Doğru bakım ile süre daha da uzayabilir.

Kediler ölümsüz olsa ya? :(
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
Düzenli aşılama, kısırlaştırma, sağlıklı beslenme ile ortalama 15 i görüyorlar.

Keske daha uzun olsa.

ama kediler sanki 8-9 undan sonra bıkkınlık moduna giriyor.
 

Benzer konular