Mycat Kedi Mamaları

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

aselhan

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
12 Ağu 2021
Mesajlar
27
Tepkime puanı
7
Puanları
3
Konum
Çanakkale
Arkadaşlar merhaba, yeni bir mamaya denk geldim hoşuma gitti içeriği sizlere de danışmak istedim. Bu yavru kedi maması ham içerikleri; %39 protein, %19 yağ, %4,5 kül, %8 nem, %2,5 lif. Geriye kalan karbonhidrat oranı ise %27 oluyor bu durumda. En azından 30'un altında olması güzel.

Kedime N&D kullandım hep, ama kızım doğum yaptıktan sonra yavrularına da kendim bakmaya karar verdim ve yetişememeye başladım artık mama fiyatlarına. Elimdeki paket bitince araştırmalarım sonucu en fiyat performans ürünlerinin Fitmin ya da Bozita olduğunu düşünüp onlardan birine geçmeyi planlamıştım (ama hangisi daha iyidir hala karar veremedim😅), şimdi de Mycat karşıma çıktı lakin ilk kez duyuyorum bu markayı.

Piyasadaki hangi mamaların dengidir sizce? İnternette bulduğum mama içerik fotoğrafını da görsellere ekliyorum. Fikirlerinizi almak isterim, şimdiden teşekkür ediyorum.


" Mycat %70 Tahılsız Somonlu &Tavuklu Yavru Kedi Maması 2kg İçindekiler: kurutulmuş ve taze somon -tavuk %50 (kurutulmuş %40 taze %10) esmer pirinç, bezelye, nohut, patates, yeşil mercimek, tavuk yağı, bira mayası, balık yağı, kurutulmuş şeker pancarı, bal kabağı, karahindiba, yaban mersini, keten tohumu, kızılcık, probiyotikler, harnup, yucca, pisilyum, nükleotit maya proteini, vitamin ve mineraller"
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20210821_110225.jpg
    IMG_20210821_110225.jpg
    383.8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

Serkan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
221
Çözümler
2
Tepkime puanı
130
Puanları
13
Konum
Kayseri
Aslında mamalar ve içerikleri konusunda @Arndiol un gerçek bir uzman olduğunu düşünüyorum.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
@Serkan Hocam teşekkürler, araştırma yaptığım için biraz bilgiliyim idare ediyorum 😄

Ilk olarak Fitmin bozita ikilisi konusunda Fitmin daha güzel bir mama. Hem oranlar hem içerik olarak. Mamada esas konu değerleri hangi kısımdan aldığı. Yanı tavuk unu daha fazla protein saglar ama bu kurutulmuş tavuk veya taze tavuktan iyi olduğu anlamına gelmiyor.


Mycat i öncedende sormuşlardı, ancak kullanıcı yorumu vs Çok yok. Dağıtıcı firmaya da ulaşamamıştım. Eğer yazanlarin doğru olduğunu düşünürsek gerçekten güzel bir mama, tercih kesinlikle edilebilir. Oldukça besleyici.
Ama myctic mama gibi içeriğine güven vermiyor bana, piyasada bu fiyata tutunmamasinin bir sebebi vardır illaki.

N&d kullanmak istemiyorsanız Fitmin yada brit care mamaları önerebilirim.

Ben düşük bütçem nedeniyle golosi kullanıyorum kısır mamasından çok memnunum, genç mamasında ne kadar başarılı test edemedim.

Bu arada emzirme döneminde ise büyük kedinize yavru kedi maması verebilirsiniz, veteriner öyle demişti. Ek olarak toplamda haftada 2 yemek kaşığı yoğurt ve haşlanmış ciğer hem yavrular hem anne için iyi gelir.
Malt i fazla verin çünkü yavruları yalıyor bu donem.
 

aselhan

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
12 Ağu 2021
Mesajlar
27
Tepkime puanı
7
Puanları
3
Konum
Çanakkale
Evet hepsine aynı mamayı kullanıyorum anne hala emziriyor bir yandan da, çocuklar çok iştahlı hem emip hem yiyorlar iki yönlü de baya aktifler, anneyi iyi desteklemek şart yani😅
Cevaplar için çok teşekkürler🙏
 

aselhan

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
12 Ağu 2021
Mesajlar
27
Tepkime puanı
7
Puanları
3
Konum
Çanakkale
Selam arkadaşlar mycat mamanın üreticisi Petsiva imiş🤔
Lider pet food diye duymuştum ama pek de hakim değilim yerli üretici firmalar konusunda.
Bu bilgi de burda dursun belki araştıranlar gelip bir şeyler ekler ilerde😊
 

Benzer konular