Muhabbet Kuşuma eş almalı mıyım?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

easyinthehood

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
8 Tem 2021
Mesajlar
93
Tepkime puanı
15
Puanları
8
Yaş
20
Konum
Türkiye
Arkadaşlar yaklaşık 1 sene önce sokakta bulduğum muhabbet kuşunu kurtardım ve 1 senedir onunla ilgileniyorum. Muhabbet kuşum gün içerisinde çok sıkılıyor gibi duruyor. Sizce ona bir eş almalı mıyım? Kafesi zaten epey geniş. 3-4 tane kuş sığacak cinsten. Eğer eş alırsam bir sorun olur mu? Fikrimce kuşum için daha iyi olur, çünkü bu hayvanlar nispeten sosyal canlılar.

Kuşumu sokaktan kurtardığım için yaşını tam bilmiyorum. Alacağım eşin yaşı kuşumun yaşıyla aynı olmak zorunda mı? Yaşı daha küçük bir kuş alsam sorun çıkar mı?

20210930_155644.jpg
20210930_155635.jpg


Kuşum bu ve sorduğum bir kişi bana dişi olduğunu söyledi. Peki sizce yaşı kaçtır? Ayrıca cinsiyeti dişi midir?
 
Son düzenleme:

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
970
Çözümler
25
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Muhabbet kuşu doğada binlerce kuştan oluşan sürülerde yazıyor. Doğaları gereği sosyal ve aktif canlılardır. Bu yüzden (ve bir de gün içinde fazla vakit ayıramıyorsanız) eş almanız en doğrusu olur.

Ama aynı zamanda şöyle bir durum var; eş aldığınız taktirde kaçınılmaz olarak yavru da alırsınız. Bunun için üreme dönemi (sonbahar başında başlar ve ilkbaharın ortalarında biter) kuşlara nasıl bakılması gerektiği konusunda bilgi edinmelisiniz ve tek kuşa nazaran size daha fazla sorumluluk getireceğinden bu sorumluluğu üstlenip üstlenemeyeceğinizden emin olmalısınız.

Dendiği gibi kuşunuz dişi, henüz 1.5-2 yaşında. Yanına alacağınız kuşun sağlıklı eş olabilmeleri ve anlaşabilmeleri açısından dişi kuştan baskın olması gerekir. Ve muhabbetlerde genelde hırçın ve agrasif olan, baskınlık kuran kuş dişi kuştur. Bunun için kuşunuz yaşında veya birkaç ay daha büyük bir erkek kuş almanızı tavsiye ederim (muhabbetler 7-9 aydan sonra eş olmaya hazır olurlar, ama sizin kuşunuzun yaşından kaynaklı olarak bu yaşlarda bir kuş almanızı tavsiye etmem).
 

Benzer konular