Muhabbet Kuşum Köfte Isırıyor

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Köfteninannesi

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
25 Şub 2021
Mesajlar
78
Tepkime puanı
35
Puanları
18
Konum
Balıkesir
Selâm arkadaşlar. Köfte bir kaç gündür ısırmaya başladı. Oyunculuğunda ve bize karşı tutumunda bir sıkıntı yok. Onu çağırmasak da geliyor üzerimizde oynuyor, mutlu ve aktif bir çocuk yani. Isırması bazen acıtıyor. Yani oynarken öperken fazla kaçırıyor. Tepki vermemeye çalışıyoruz, daha çok yapmasın oyun sanıp diye. Ama bazen fazla ileri gidince ses tonumu değiştirip hayır diyorum, anlık duruyor suçlu suçlu dinliyor ama sonra yine aynen devam :) mineralli gaga taşı aldım onu dışardan kemirir ama kalamar kemiğini bıraktı nerdeyse kafesin içinde vakit geçirmediği için. Şimdi ısırınca ceza olarak kafese koydum bakalım. Bir kaç kez de bunu denemek geldi aklıma, malum özgürlüğünün kısıtlanmasını sevmediği için belki kafese girmemek adına vaz geçer diye düşündüm. Yanlış mı yapıyorum, başka fikri olan var mı acaba?
 

Ahmet

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
30 Ocak 2021
Mesajlar
34
Çözümler
2
Tepkime puanı
23
Puanları
8
Konum
Sivas
Muhabbet kuşlarının ısırması son derece normaldir. Zaten normal şartlarda bile sürekli bir şeyleri kemirmeye ve oynamaya çalışırlar. Özellikle erkek kuşlar oyun oynarken, dişi kuşlar her zaman ısırabilir. Özellikle erkek kuşlarda dudağınızı yakınlaştırıp çok konuşursanız onunla, bir süre dinleyip ani ısırmalar yapabilir ve bunu bazen oyun amacıyla bazen de kemirmek için yaparlar.
 

Köfteninannesi

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
25 Şub 2021
Mesajlar
78
Tepkime puanı
35
Puanları
18
Konum
Balıkesir
Biraz fazla geldi bana. Önceki kuşumuzun yoktu böyle huyları. Sadece kafese sokabilmek için avucumuza alınca tepki olarak ısırırdı. Endişem herkesi ısırması, çocuklu misafir gelse onlara da yapar diye tedirginim. Çünkü herkese gider cana yakındır. Umarım biraz aklı erince bırakır bu huyunu.
 

Benzer konular