Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Boyanır?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Merhabalar, bildiğiniz üzere 6 yıla yakın zamandır benimle olan muhabbet kuşumu geçtiğimiz aylarda kaybetmiştik. Muhabbet kuşu kafesim oldukça sağlam, çok uzun zaman önce 100 liraya yakın para vermiştim. Boyasında biraz kabarma var ve yeniden boyamak istiyorum.

Sizce boyama işlemini nasıl yapmalıyım? Pas, çürüme vb. şeyler yok kafeste sadece boyası yavaş yavaş kalktığından ben yeniden boyama gereği duyuyorum. En sağlıklı boya hangisi olur? Daha önce boyayan arkadaşlar tavsiye verebilir ise memnun olurum veya ben boyasaydım bu şekilde boyardım diyen arkadaşlar öneride bulunurlarsa çok mutlu olurum.
 

EsraSoner

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
30 May 2021
Mesajlar
6
Tepkime puanı
7
Puanları
3
Konum
Bursa
Abi başınız sağolsun çok üzüldüm.
Boyama konusunda, babamın ufak bir bahçesi var o bahçede eskimiş nostaljik sandalye vs. atmak yerine boyuyoruz ve yeniden hayata döndürüyoruz.

Daha önce kafes boyamadım fakat naçizane fikrim önce zımpara ile güzelce zımpara yapılıp boyasını tamamen kazımak daha sonra Sprey Akrilik Boya ile boyamak.
Zımpara yapılmasının sebebi boya altında görünmeyen kısımda pas olursa veya boyalar üst üste gelirse kusma yapacağındandır. (Boya atması) Yanlışsam lütfen düzeltin.
 

Köfteninannesi

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
25 Şub 2021
Mesajlar
78
Tepkime puanı
35
Puanları
18
Konum
Balıkesir
Ben geri dönüşüm işleriyle uğraşıyorum ve her yüzeye tutunan su bazlı boya kullanıyorum. Ama bu canlar ne olursa olsun kemirdikleri için onu evde kafes boyamayı tavsiye etmem. Hele selülozik spray boya asla!!! Evde kafesi boyayıp fırınlama şansınız yok ve verniklemeden boya sabitlenmez. Vernik zaten ayrıca zararlı. Ya araba boyasıyla götürüp boyatın fırınlatın yahut da boya sökücü alıp tamamen boyadan arındırın. Altta pas varsa da pas sökücüyle güzelce temizlersiniz olur biter. Bizde de aynı sorun var ve ahşap kafes yapmaya çalışıyoruz becerebilirsek. Bu süreç içerisinde de mevcut kafesi sık sık kalkan boyaları zımparalıyorum mecburen.
 

Benzer konular