Muhabbet Kuşu Ele Alıştırma

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Mavbon2

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
28
Tepkime puanı
11
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Konya
Ben kuşları ele alıştırma konusunda bazı sorunları çözemiyorum ben ilk 1 hafta parmağımı kafese koyarak onlarla yumuşak ses tonuyla konuşarak göz teması kurarak böyle devam ettik daha sonra ben kafes dışında yem yedirmeye çalıştım yediler 1 hafta falan böyle sürdü sonra kafesin içinden elimle yem yedirdim bazen tek tek veriyordum yemleri bazen avucumda veriyordum sonra büyük olan kuşum ayağını elime koydu sonra ısırdı biraz oynadı ben elimi geri çekmedim sonra sürekli ayağını elime koyarak yedi ama şimdi elimden yem yerken çok ısırıyo acıtıyor öncesinde çok fazla açıtmıyordu şimdi ise çok fazla ısırıyor acıtıyor sonrasında kafes dışında yem yedirmeye çalıştım ilk basta gelmediler daha sonra yavaş yavaş gelmeye başladılar yani kafes dışında da elimden yem yiyorlar diğer küçük olan uçuyordu tesadüf bir şekilde elime kondu ben elime çekmedim o da o şekilde elime dokunarak yemeye başladı buraya kadar herşey güzel bir tek büyük olanın ısırması haricinde ama en büyük sorun şu parmağımı uzattığımda elime gelmiyorlar bunun için ne yapmalıyım ne önerirsiniz
20210427_083841.jpg
20210427_083803.jpg
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Kuşunuzu gayet güzel alıştırmışsınız aslında. Ama çoğu dişi muhabbet kuşunda olduğu gibi sizin kuşunuz da ısırmaya başlamış. Dediğim gibi bu neredeyse bütün dişi muhabbet kuşlarında olan bir problem. Önce sert bir şekilde ısırsada ilerleyen zamanlarda bu ısırması ya oyuna dönüşecek yada tamamen kaybolacaktır. Bu süreçte yapmanız gereken şey sizi ısırdığı zaman elinizi çekmemeye çalışmanız. Eğer her ısırışında elinizi geriye çekerseniz bunu bir oyun olarak algılayıp alışkanlık haline getirebilir. Siz şu ana kadar yaptığınız alıştırma eğitimlerine devam edin, size alıştığı zaman da bu huyundan vaz geçme ihtimali var.

Konu dışı; plastik tünek kullanamayın ve kafesinize ızgara takın yada ızgaralı bir kafes ile değiştirin. Plastik tünekte bakteriler çabuk ürer, kuşun ayağında mantar oluşumuna neden olur, tırnak törpülemesine yardımcı olmaz. Bu nedenlerden dolayı ya ahşap tünek yada doğru kalınlıkta temiz ağaç dalları kullanın.
Izgara olmamasından dolayı kuşun dışkı ile teması kesilmez. Bu yüzden kursak mantarı, iç parazit v.b. hastalıklar ortaya çıkabilir.
 

Mavbon2

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
25 Mar 2021
Mesajlar
28
Tepkime puanı
11
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Konya
Tahta tünek alıcam ama hala parmağımı uzattığımda elime gelmiyorlar bunun için ne yapmalıyım
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Dediğim gibi siz alıştırmalara devam edin, aslında geleli daha çok zaman geçmemiş. Bulunduğu ortamda çok fazla ses ve haraketlilik olmasın. Her gün onunla vakit geçirin, ele alma alıştırmaları yapın, seveceği besinleri elinizle yedirin. Zamanla size güveni artacaktır ve elinize de gelmeye başlayacaktır.


Tahta tünek alıcam
Izgara daha önemli, onu da düzeltmeyi unutmayın.
 

Benzer konular