Merhaba arkadaşlar benim iki tane dişi kuşum var biri 8 aylık diğeri 6 aylık ikiside alışmadı ele gelmiyor büyük olan ısırıyor küçük olan korkuyo ben kuşlarımı nasıl alıştırabilirim yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler ama yeni aldığımda kendime alıştırmadım geç başladım sizce geç mi kaldım alıştırmak için alışırlar mi yanıBiraz zaman ve sabırla herşey çözülür, siz merak etmeyin. Dişi kuşların genelde böyle bir huyu olabiliyor, önce sert bir şekilde ısırsalar da sonra bundan vaz geçebilirler. Alıştırma konusunda @emirbolat ın yazdığı "Muhabbrt kuşumu elime nasıl alıştırdım?(minik rehber)" adlı konuya bir göz atabilirsiniz 🙂
Aynı kafeste kalıyorlar ve aslında ilk kuşu almıştık dişi olduğunu anlamamıştık erkek sanmıştık bu sebepten bir tane daha aldık dişi aldık o yüzden iki tane dişi oldu bu şekilde yaniTabiki de alışırlar, geç kalma gibi bir şey yok zaten. Ama dediğim gibi ısırma huylarında bir süre sonra vaz geçeceklerdir, yada en azından şiddetini azaltacaktır. Bu süreye kadar bu küçük ısırıkların can yaktığını onlara belli etmemeye çalışın. Ve sabırlı olun, kimi kuş iki haftada alışırken kimisi iki ayda anca güven duymaya başlıyor. Ayrıca iki tane kuş yanyana olunca alışma süreci biraz uzayabiliyor. Tek olarak alsaydınız bu süreç belki biraz daha hızlanabilirdi.
Bu süreci etkileyen ana şey kuşların kişilikleri olsa da onlara karşı gösterdiğiniz hal ve hareketler de etkili olacaktır.
Konu dışı bir sorum olacak size; niye iki tane dişi kuş aldınız? Ve şu anda aynı kafeste mı duruyorlar?
Nasıl bir problem çıkabilir ki birbirlerini seviyorlar tabi arada kavga da etseler seviyorlar yani ama nasıl bir problem çıkabilir anlamadımTavsiyem ya ayrı kafeslerde bakın, yada bir tanesinin yerine erkek bir kuş alın. Kesin konuşmak istemem ama ilerde problem çıkma ihtimali var.
Olursa ben size yazarımRica ederim 🙂, başka bir sorunuz var ise yardımcı olurum.