Mama sorgusu

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

340070007

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
23
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Kedimiz Leo erkek bir British shorthair, 7 aylık ve 5 kilo. Arkadaş biraz iştahlı. Eşim de hayvanın aç kalmasından korkarak mama kabını hep dolu tutmakta ısrarcı oldu bu zamana kadar. Bizimki de maalesef obur bir şey oldu. Mama kabındaki mama bittiği ve vermediğimiz zaman mama ambalajını parçalıyor :D
Geçen hafta veteriner kontrolümüz vardı. Diyet mama kullanmamız gerektiğini belirtti. Ancak kısır olmayan kedilere yönelik, diyet olmayan mama bulamadım. ND Kitten mama kullanıyoruz, son 2 paketten memnun kalmadığım için Acana'ya geçtik.
Bizim sıpaya mama olarak ne alabiliriz? (Şu anda günlük 150 gram garanti yiyor, azaltınca sinir krizleri geçiriyor )
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
Acıkcası bildigim kadarıyla yavru kedi için diyet mama yok, yetişkin maması vermeniz de uygun değil.

Kısır olsa daha kolay olurdu işiniz.

Diyet mama yerine bence mama azaltmak en iyi çözüm. Birden azaltmak yerine yavaş yavaş azaltın ve evdeki daha fazla yere su koyun.

4 kiloya yaklaştıgında da kısırlaştırın bence
 

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
945
Çözümler
5
Tepkime puanı
509
Puanları
93
Konum
Tokat
7 aylık bir kedi için 5 kilo aşırı fazla. Günlük yediği mama çok fazla. Yavaş yavas günde 5 Gr olacak şekilde azaltın. Paketin arkasında kaç Gram verin yazıyorsa ona düşün. Başka türlü önüne gecemezsiniz. Sağlığı için de aşırı zararlı bu durum maalesef. Onlar ac kalmazlar. Midelerinde yedikleri mama şişiyor. Fazlası biraz keyfe ve oburluğa giriyor.
Mamayı tek sefer de değil de günde 3 e bölün. 120 de mesela 40 ve seklinde 8saatte 1 verin. Sonra yavaş 35 Gr, 30 gibi derken, asıl yemesi gereken miktara düşün. Maalesef eşinize baya iş düşüyor bu konuda. Aman aç kalacak diye üzülüp sakın mama vermesin. Çok acikirsa yoğurt veya laktozsuz süt verebilirsiniz.

Arndiolun dediklerine de katılıyorum. Evde bulunan su miktarlarini da arttırın. Mama paketini de görmeyeceği, ulasamayacagi yere kaldirin. Başta bağıracak ama sonradan alisiri. Zayiflattiktan sonra kısırlaştırın.
 

Benzer konular