Mama İncelemesi : Mystic

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir

Ev kedilerimde direk olarak kullanmadım hiç. Sahiplendiğim kedim Lucy 1 ay bu mama ile beslenmişti. Geldiğinde dışkısı kötü kokuyor, tüyleri mat idi. Ciddi parazit problemi oldugu için bu sekilde oldugunu düşündüm. Ancak 3 haftalık parazit mücadelemiz sırasında fitmin marka mamaya geçtiğinde tüyleri ve dışkı kokusu tamamen düzeldi. Bu nedenle mama hakkında cok olumlu düşünmüyorum.

Mystic mamayı sokak hayvanları için alıyordum başta, ben ve forumdaki bazı arkadaşlar bir süre sonra hayvanların bu mamayı eskisi gibi yemediğini fark etti. Sanırım içerik değiştirdiler.


Mystic , büyük paketlerde 15 kg'ı 200 tl altına bulunabiliyor (agustos 2021).

Kurutulmuş ve taze tavuk eti (%40) kahve rengi pirinç, bezelye, nohut, patates, rafin tavuk yağı, bira mayası, hidrolize tavuk ciğeri, balık yağı, nükleotit maya proteini, mineraller, prebiotik manan oligo sakkaritler, deniz yosunu, avize ağacı özütü, zerdeçal kökü tozu, kabak, nar, havuç, yucca, pisilyum.


Mystic mama yerli üretim olup içeriğine bakıldığında son derece kaliteli bir mama. Ancak kilosu 12 TL'ye %40 kuru ve taze et olan bir mamayı alabiliyor olmak bana inandırıcı gelmedi. Yerli üretim olsa bile imkansız geliyor cünkü yerli bircok mamanın fiyat ve oranı cok daha farklı.

Açıkçası uzun süre kullanımlarda önerdiğim bir mama değil, içeriğinin doğruyu yansıtmadığını düşünüyorum.

Bu mama yerine Golosi tercih edebilirsiniz.
 

Serkan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
221
Çözümler
2
Tepkime puanı
130
Puanları
13
Konum
Kayseri
Merhaba, yazı gayet güzel olmuş. Ellerine sağlık. Geçtiğimiz günlerde mystic kedi maması hakkında şikayetler duydum. Açıkçası, bu maması seven kediden çok az var sanırım.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
İlk başta herkes severek yiyordu ancak piyasada tutunduktan sonra sanırım işin biraz kolayına ve ucuzuna kacmaya basladılar. Seven sokak kedilerim bile yememeye başladı. Bi de internette cok fazla kusma problemi var.

Haklarını yemek istemem ama kilosu 13 tl ye gelen mamada da %40 taze ve kurutulmus et oranı hiç inandırıcı gelmiyor.
 

Benzer konular