Labrador Hakkında Kısa Bilgiler

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

karaduman

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
8 Şub 2021
Mesajlar
4
Çözümler
1
Tepkime puanı
10
Puanları
3
Konum
Aydın
Labrador çoğu kişinin bildiği üzere avcılık için üretilmiş bir köpektir. Ama zamanla aile köpeği olarak kullanımı artmıştır. Neşeli, akıllı, eğitilebilirlik düzeyi yüksek olması sebebiyle çoğu alanda kullanılabilir. Labrador ırkı:
-Şov köpeği olarak kullanılabilir.
-Narkotik ve arama kurtarma köpeği olarak kullanılabilir.
-Rehber köpek olarak kullanılabilir. Görme konusunda yetersizlik sahibi olan bireylere rehber köpek olarak eşlik edilebilir.

Zekası ve uyumluluğu yüksek olduğu için insan canı bile emanet edilebilir. Çocuklara karşı sabrı son derece yüksektir. Bir çok köpek canı yandığında doğuştan gelen refleksleri gereği karşısındakine zarar verme eğiliminde olmasa bile en azından kendini korumak için reaksiyon gösterecektir. Ancak Labrador çocuklara karşı çok sabırlı bir ırktır.
Sahiplenmek isteyenler Labrador'un enerjik bir köpek olduğunu unutmamalı. Günlük egzersiz ihtiyaçlarını gidermelisiniz. Ek olarak obur bir ırk olduğu için beslenmesini düzenli ve programlı bir şekilde yapmazsanız obezite sorunu yaşayabilirsiniz.
Genetik yatkınlıklarına baktığımızda büyük ırk köpeklerin çoğunda olan yatkınlıklar bu ırkta da vardır. Ek olarak deri altı hastalıklara ve kas hastalıklarına yatkınlıkları da yüksektir. Herkese sevgiler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Hocam kendi bilgi ve tecrübelerinizi aktarmanız oldukça güzel, çok kıymetli bir makale olmuş :)

Naçizane fikrim, bu tür makaleleri çok seviyorum. Deneyim kazanarak tecrübelerle dolu makaleler çok daha dolu oluyor düşüncesindeyim. Elinize, emeğinize sağlık :)
 

Benzer konular