Kuş Çok Halsiz

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

perkq

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
31 May 2023
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Türkiye
Yaklaşık 1 aydır bizimle aldığımızda çok küçüktü, 3-4 haftalıktı. Kafesi geniş tahta tünek kullanıyor, pelet yemle karışık yem yiyor, veteriner tavsiyesiyle suyuna ilaç koyuyoruz, suyu ve yemi günlük temizleniyor kafesini kirlendiğinde(yaklaşık 9-10 günde bir) temizliyoruz. Elimizden korkmuyor elimizle sevmemize izin veriyor ancak günün 16-17 saati yatıyor geri kalan zamanda nerdeyse full oturuyor çok hareketsiz bizim yapmadığımız bir şey mi var yoksa 2 aylık bir kuş için normal mi?


Ekstra:
Karın bölgesi sürekli hareketli şişip şişip geri iniyor, veterinere gittiğimizde bunun hakkında bir şey söylemedi bu normal mi yoksa bir hastalık mı acaba?
(Karın bölgesinde şişlik yok)
 

BOBO

hayvanlar.net
Meraklı Üye
Egzotik Dostu
Katılım
14 Ara 2022
Mesajlar
58
Çözümler
1
Tepkime puanı
19
Puanları
8
Konum
Uzay
Kuşunuzun büyük bir kısmını uyuyarak geçirmesi normaldir. Kuşlar genellikle günün büyük bir bölümünde uyurlar ve hareketli oldukları zamanlar sınırlı olabilir. Bu nedenle, kuşunuzun büyük ölçüde hareketsiz olması normal görünebilir.

Ancak, kuşunuzun sürekli oturması ve hareketsiz olması yanlış bir şeyin işaretçisi olabilir. Kuşlar genellikle çevrelerini keşfetmeyi, tüneklerinde zıplamayı, oyuncaklarıyla oynamayı severler. Bu yüzden, kuşunuzun aktif olmasını sağlamak için uygun tünekler, oyuncaklar ve keşfetmesi için uygun bir ortam sağlamak önemlidir. Ayrıca, sağlıklı bir beslenme ve düzenli egzersiz de önemlidir.

Karın bölgesindeki hareketler konusunda, eğer kuşunuzun şişlik veya rahatsızlık belirtileri göstermediğini söylüyorsanız, bu genellikle normal bir durumdur. Kuşlar solunum sırasında karınlarını şişirip indirebilirler. Ancak, bu konuda endişeleriniz varsa veya kuşunuzun diğer belirtileri varsa, bir veteriner hekime başvurmanız önemlidir.

Kuşunuzun genel sağlık durumu, aktivite düzeyi ve davranışlarını gözlemlemeye devam etmeniz önemlidir. Eğer endişeleriniz devam ederse veya kuşunuzda başka belirtiler fark ederseniz, bir veteriner hekimden profesyonel bir değerlendirme ve tavsiye almanız önemlidir.
 

BZC

Teknik Sorumlu
Yönetici
Kus Dostu
Katılım
29 Haz 2022
Mesajlar
377
Çözümler
9
Tepkime puanı
141
Puanları
43
Konum
İstanbul
Dışkısı nasıl ishal gibi bir durum var mı? İki aylık kuşlar çok hareketli olmayabilir ancak yine de hastalık olup olmadığından emin olmak lazım. Kuşunuzun varsa fotosunu atar mısınız?
 

Benzer konular