Korona ve sokak hayvanları

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

sensei111

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
18 Nis 2020
Mesajlar
33
Tepkime puanı
13
Puanları
8
Konum
Konya
Bugün annem aradı,herkes evdeki hayvanlarını korona yüzünden sokağa bırakıyormuş sende bırak,bu hayvanlar sokakta gezdikleri için sokaktan mikrobu eve getiriyorlarmış,benim evdeki kedilerim evde doğdukları için camı açsam dahi sokağa çıkmıyorlar,sadece sokakta yavruyken bulduğum 2 kedim sokağa çıkıyor,dışarıdaki cahil insanların maskesiz ve burun buruna sohbetlerine,denetimsiz pazar yerlerinde maskesiz,eldivensiz,sattığı ürün çuvallarına öksürüp tıksıran insanlar hiç göze batmıyor,sözde iki apartman sakini kendi kapılarının önünde oturup diğerinin yaptığı kahveyi içiyor bunlara denmiyorki bu kahveyi yapan az önce fincana dokundu,belki haberin yok içine aksırdı,camilerde cemaatsız namaz kılınıyor virüsten dolayı denmiyorki akşama kadar bu halının üzerine kaç kişinin ağzı burnu değdi,yardımlardaki yaşanan izdiham ve olumsuzlukları anlatmıyorum bile.

Yazacak çok şey var ama bu canlar bizi eğlendirsin diye evlerimize aldığımız palyaço değil,oynamaktan bıkıp çöpe attığımız oyuncak değil,yazın karne hediyesi olarak alınıp sonbaharda sokağa bırakılan bir meta HİÇ değil,

CANDIR BUNLAR CANNNN.......
 

sensei111

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
18 Nis 2020
Mesajlar
33
Tepkime puanı
13
Puanları
8
Konum
Konya
Bugün haberlerde insanların evde kalmalarından dolayı petshop hayvan satışlarında patlama yaşanmış,petshoplarda zavallı hayvanlar küçük kafeslere konulup alıcısını bekler durumdalardı.


Halbuki hepimizin mahallesinde onlarcası mevcut,içlerinden bakabileceğin kadarını (hemde ücretsiz) alsanda hem sevaba hemde gerçek bir yoldaşa kavuşsan olmazmı?


Beni esas üzen bugün bana eşlik etsin diye alınan canlar virüs ortadan kalkıp,halk yeniden eski hayatına döndüğü zaman bunlar evde bir yük ve ayak bağı olarak görülecek,karnının doyduğu,ilgi gördüğü,sıcacık yuvasından yine açlık ve sefalete terk edilecekler....:(
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Maalesef öyle! Bir heves ile satın aldıkları hayvanları birçok kişi sokaklara veya barınaklara veriyor. Bu durum karşısında her ne kadar tepkide göstersek, ağır eleştirilerde yapsak maalesef bu kişiler değişmezler!

Onlara göre satın aldıkları hayvan tam kafalarında canlandırdıkları profile uyacaklar. Onlar istediği zaman uyuyacak, onlar istediği zaman oyun oynayacak, onlar istediği zaman karınları doyacak vs.vs. tamamen kendilerine göre entegre ediyorlar hayvanları ben bu duruma da çok kızıyorum. Ufak bir çizik atsın kedi, direkt kapının önüne koyuyorlar...
 

Mnemosynes

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
266
Tepkime puanı
312
Puanları
63
Konum
İstanbul
Hayvan hakları konusunda almamız gereken çok fazla yol var maalesef. Hayvan bakımından, hayvan sahiplenmeye ve terk etmeye kadar birçok konuda düzenlemeye ihtiyaç var.

Böyle durumlarda, çoluk çocuğa oyuncak olsun ya da kendisini eğlendirsin diye hayvan alanlar,
Doğru düzgün bakmayıp ihmal edenler, hatta ileri gidip işkence edenler,
Kolayca gözden çıkarıp terk edenler... Her biri ayrı bir sorun.
 

Benzer konular