Köpeklerde kedilere hastalık bulaşır mı?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Senavak

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2021
Mesajlar
94
Tepkime puanı
9
Puanları
8
Konum
Isparta
Okuk kampüsünde solunum zorluğu çeken hasta bir köpeği barınak gelesye kadar beklemem gerekmişti. O sırada onun başını fwlak okşamıştım. Sonra eve gidince dalgınlıkla bahçedeki kedileri sevmişim . Acaba onlara bulaşır mı?
 

Serkan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
221
Çözümler
2
Tepkime puanı
130
Puanları
13
Konum
Kayseri
Merhaba, hayvanlardan insanlara geçerek insanların hayvanlara taşıdığı bir takım hastalıklar bulunuyor. Bunların içerisinde solunumla ilgili hastalık olduğunu hatırlamıyorum. Korkmayın, dostlarımızın durumu iyidir :)
 

FurkanAdmin

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
14 Eyl 2021
Mesajlar
10
Tepkime puanı
4
Puanları
3
Konum
İstanbul
Kedilerden köpeklere ya da tam tersi, özellikle üst solunum yolu hastalıklarına yol açan viral enfeksiyonların geçmesi teknik olarak mümkün olmasına rağmen, elinizle kısa süreli temas vasıtasıyla bir hayvandan hayvana hele ki türler farklı olduğunda taşımanız çok olası değil. İmkansız denilemez ancak çok büyük ihtimalle, diğer hayvanın hücrelerine bağlanabilecek kadar yoğunlukta bir virüsü aktaramazsınız. Daha çok bir arada yaşayan hayvanlarda, uzun süreli ve doğrudan ağız-burun iç içe giren hayvanlarda mümkün. O yüzden sanki endişelenmenizi gerektirecek bir şey yok gibi. Umarım köpek dostumuza da iyileşmesi için hayvansever dostalrımız yardım eder, o da bir an önce sağlığına kavuşur ve iyileşir. Hassasiyetiniz için ayrıca tebrik ederim.
 

Benzer konular