köpek sahiplenmek istiyoruz ama...

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

haynes

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
31 May 2021
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
istanbul
merhabalar. ben ve sevgilim 1.5 ay içinde evleneceğiz. haliyle bu sıralar çok fazla işimiz oluyor. nişan, nikah, gelinlik, merasim, balayı vs. derken bir hayli evden uzaklaşacağız. fakat ikimiz de köpek sahiplenme konusunda çok istekliyiz ve bunun için baya araştırma yaptık. en sonunda da 4 aylık bir erkek golden bulduk. evimize de yakın sahiplendiren kişi hemen gidip almak istedik, fakat o kadar da kolay değil gibi gözüküyor.
ikimiz de zamanında kedi bakmış insanlarız ancak hiç köpek sahipliği nedir bilmiyoruz. insanlar dirsek temasını seven, sosyalizasyonla mutlu olan aksi halde strese giren bir hayvan olduğunu biliyoruz. ben çalışmıyorum şu dönem ve bir yıl kadar da çalışmayacağım, o sebeple bu sorun ortadan kalkıyor, fakat şu evlilik sürecince 1.5 ayda köpekle oraya buraya işlem yaptırmaya gidemeyeceğiz. arabamız olmadığı için de bu sorun baş gösterdi tabii.
şimdi ikimiz de oturduk kara kara düşünüyoruz. bu akşam kişiyle sözleştik alacağız diye. ne yapsak, ne etsek de köpeği yalnız bırakmadan şu dönemi geçirsek veya hiç sahiplenmesek? gerçekten dumur olmuş durumdayız.
duygusal bakıyoruz fazlasıyla ama çok istiyoruz bir köpeğimiz olsun, analık babalık edelim. ancak doğru bir zaman değil mi sizce?
evlendikten sonra mı alsak?
bu 1.5 aylık evlilik hayatını düzene koyma olayı o kadar da büyük bir şey değil mi? köpek zarar görmez mi yalnızlıktan?
bu arada evimizde 45-50mk golden için küçük mü?
şimdiden teşekkür ederim okuyan, cevaplayan herkese. mutlu günler dilerim🦾
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Sizinle naçizane fikrimi paylaşacağım. 50 metre kare ev için bence golden bir köpeğin alanı bayağı küçük olacak. Eğer bahsettiğiniz gibi kaygılarınız var ise evlilik sonrası sahiplendirmelerini rica edebilirsiniz. Sizin de bildiğiniz gibi köpekler çok duygusal hayvanlar, yalnız hissettiklerinde çok çabuk strese giriyorlar.

Sizin için en iyisi evlendikten sonra hayatınıza düzene soktuğunuzda köpeği sahiplenmek olacaktır. Kendi düzeninizi oturttuktan sonra köpek konusu daha mantıklı gelecektir. Düğün, balayı vb. gibi durumlarda ister istemez yalnız kalacaktır bu köpek için çok zor olur.
 

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
945
Çözümler
5
Tepkime puanı
509
Puanları
93
Konum
Tokat
Öncelikle mutluluklar diliyorum size :) umarım sorunsuz bir şekilde atlatirsiniz bu süreci :)
Şimdi köpek konusuna geleyim. Yavru köpek aşırı ilgi, sürekli yanında olmanızi, onunla ilgilenmenizi, dışarı çıkarıp gezdirmenizi ister. Bu dönemde bunları yapmanız çok zor. Çünkü kendinize bile vakit ayıramayacaniz bir donemdesiniz. Yaşadığım için bu süreci çok iyi biliyorum :)
Eviniz baya küçük maalesef. Bir de apartman dairesinde maalesef genelde bu kadar büyüyen köpek beslemek sizden ziyade köpeğe eziyet. Köpekler serbest ortam severler çünkü. Bence evlendikten sonra kendinizi toparladıktan sonra bir hayvan düşünün. Ve bence kedi almanız sizin için daha iyi olur. Malum kediler tek başlarına da yaşayabilen canlılar.
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Öncelikle forum sitemize hoş geldiniz. :) Evcil hayvan sahiplenirken özellikle ilk ayları birlikte geçirmek oldukça önemlidir. Hangi hayvanı sahiplenirseniz sahiplenin ilk zamanlar çok kolay strese girip hasta olabileceklerinden dolayı en fazla vakit ayırabileceğiniz dönemde bir evcil hayvan sahiplenmenizi öneririm. İlk zamanlar evlilik telaşından dolayı sahiplendiğiniz canlıya yeterince ilgi gösteremeyebilirsiniz. :) Köpek sahiplenmekte kararlıysanız golden yerine küçük ırk köpek tercih etmenizi öneririm. Küçük ırklar apartmana daha iyi uyum sağlıyor.
 

Benzer konular