Köpek sahipleniyorum

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Mr.hades

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
7 May 2021
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Afyon
Merhaba, 9 aylık rottweiler sahipleneceğim bugün ya da yarın gelecek. Ve bahçede bakacağımı belirteyim
Şimdi sizlere bir kaç sorum var,
Bahçeye ve kendime nasıl alıştırabilirim, alışma sürecinde ne yapmalıyım?
ilk olarak köpeğime hangi eğitimleri vermeliyim?
Önce itaat eğitimi mi yoksa liderlik/üzerinde otorite oluşturma eğitimi mi?
İstemediğim hareketleri yaptığında(havlama, ısırma vb.)
Ne yapmalıyım?
İstediğim hareketleri ben söylemeden yaptığında (uslu durması, sakin olması kendiliğinden yaptığı iyi hareketlerinde) nasıl davranmalıyım?
Eksik sorularım varsa eklerseniz çok sevinirim ve şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Merhaba; öncelikle flood yasaktır :) gören olursa yazar zaten.

Simdiden hayırlısı olsun yeni evladınız.

Köpek sürekli bahcede mi kalacak yoksa sadece geceleri mi? Bahcede sürekli bağlı bırakmak bana doğru gelmiyor açıkçası.
Size önerim direk bahçeye bağlamamanız. Evinizi tanısın, bu aşamada sürekli bahcede besleyecekseniz köpeğinizi mutlu edecek tüm davranışları bahçede yapın. Mesela oyun oynayacaksanız, mama verecekseniz, ödül maması verecekseniz vs. vs hepsini bahcede yapın. Böylece orayı da ev gibi benimseyecektir. Mümkün seviye günlük aktivitelerinizi siz de bahcede yapın, böylece daha fazla zaman geçirmiş olursunuz.

Bahcedeki yerini özellikle dikkatli kurun. Kendini güvende hissetmesi şart. Rüzgar vs. almaması gerekiyor ve etrafın temiz olması gerekli. Zaten bahcede bakacagınız için mama ve su kapları cok cabuk pislenecektir.

--

Kendinize alıştırma kısmı için bahçe ile benzer durumlar geçerli. Sevdıgı ve seveceği tüm aktivitelerde yanında olun, oyun oynayın. Şahsi fikrime göre 9 aylık köpeğiniz önceki sahibine bağlılık duyuyor ve terk edilmişlik olarak algılıyordur. Bunu atlatması sırasında sizde 1 gün ilgilenip 1 gün ilgisiz bırakırsanız aynı duyguları size karşı da hissedecektir.

-

Eğitiöm konusunda önce tuvalet eğitimini verin :) önceki yerde nereye yapmaya alıstıgını bilmiyoruz, kimi sahipler gezdirmek yerine sacma sapan yerlere yaptırıyor. Bildiğim kadarı ile otorite eğitimi itaati de kapsıyor. Direk itaat eğitimi verebilirsiniz. Genc yaşta dizginlenmeyen köpekler sonrasında yorucu oluyor. kendimden biliyorum :D ödül maması iyi bir etkendir bu eğitim için.


Cezalandırma kısmında kesinlikle köpeğin temel haklarına ellemeyin, bu vicdansızlıktır. Yani öğünlerini vermeme, dayak gibi şeyler kabul edilebilir şeyler değil. Bu vereceğim bilgi benim şahsi yaptıgım birşeydir; belki farklı bir yöntemi vardır. Boxer cinsi köpeğim eğer istemediğim şeyleri yapıyor da ona kızıyordum sonrasında yalnız bırakıp gidiyordum. Köpekler oyun vs. oynarken yalnız bırakılıp gidilmesini hiç sevmezler. Bi süre sonra o hareketi yapmıyordu. Yani benim verdiğim ceza biraz ses yükseltip onunla ilgilenmemekti.


Ödül kısmında ben genelde sarılıp mıncıklıyor, ya da sevdiği bir mamayı veriyordum. benim velet insan arsızı idi. yerde beraber yuvarlanmayı cok severdi. Ödül kısmını kısaca "yapmayı sevdiği herhangi bir şeyi yapma" olarak adlandırabiliriz. Mama da olur oyun da olur bu.



Elimden geldiğince yardımcı olmaya calıstım, köpek sahibi oldugum dönem yüzeysel bakıyordum bu durumlara. Rahmetli olduktan sonra daha cok anladım değerini. Yıllarca köpek baktım ancak 1 yıldır kedi baktıgım halde kediler hakkında daha cok sey biliyorum.

Hayvan sahiplendiğinizde kıymetini bilin, sonrasında pişman olmayın.

İyi forumlar :)
 

Mr.hades

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
7 May 2021
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Afyon
Sürekli bahçede kalacak. sadece evde de besleyemem hani hava geçişinden dolayı yaz günü de olsa ev ortamı ile dışarısı farklı oluyor bir evde bir dışarıda olmayacağını düşündüm. eğer bu açıdan sorduysanız bahçede kalacak. Ama hep bağlı mı kalacak diye sorduysanız serbest bile kalacak sadece bir yere giderken ben evde yokken bağlarım. Diğer tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
 

Mr.hades

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
7 May 2021
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Afyon
Köpeği bizim Bi akrabamıza koymuşlardı biz de yasaktan dolayı fırsat bulup getiremedik sonra veren adam annesi istiyor vs diye geri almış köpeği 9 aylık köpek anne istemez de bana ücretsiz vereceklerdi sanırım bu cins köpekler pahalı olduğu için vazgeçti
 

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
945
Çözümler
5
Tepkime puanı
509
Puanları
93
Konum
Tokat
Muhtemelen birisi bedava verilir mi falan diye kafasını girmiştir. Üzüldüm adınıza. Barınaktan da sahiplenebilirsiniz.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Aslında geri isteme hakkı yok, vermeyebilirdiniz.

neyse, üzüldüm sizin adınıza, barınaklara bakabilirsiniz başka canlar için.
 

Mr.hades

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
7 May 2021
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Afyon
Haklısınız, rottweiler olmak zorunda değil zaten ama gelicek olupta gelmeyince insan üzülüyor tabi.
 

Benzer konular