Merhaba; öncelikle flood yasaktır

gören olursa yazar zaten.
Simdiden hayırlısı olsun yeni evladınız.
Köpek sürekli bahcede mi kalacak yoksa sadece geceleri mi? Bahcede sürekli bağlı bırakmak bana doğru gelmiyor açıkçası.
Size önerim direk bahçeye bağlamamanız. Evinizi tanısın, bu aşamada sürekli bahcede besleyecekseniz köpeğinizi mutlu edecek tüm davranışları bahçede yapın. Mesela oyun oynayacaksanız, mama verecekseniz, ödül maması verecekseniz vs. vs hepsini bahcede yapın. Böylece orayı da ev gibi benimseyecektir. Mümkün seviye günlük aktivitelerinizi siz de bahcede yapın, böylece daha fazla zaman geçirmiş olursunuz.
Bahcedeki yerini özellikle dikkatli kurun. Kendini güvende hissetmesi şart. Rüzgar vs. almaması gerekiyor ve etrafın temiz olması gerekli. Zaten bahcede bakacagınız için mama ve su kapları cok cabuk pislenecektir.
--
Kendinize alıştırma kısmı için bahçe ile benzer durumlar geçerli. Sevdıgı ve seveceği tüm aktivitelerde yanında olun, oyun oynayın. Şahsi fikrime göre 9 aylık köpeğiniz önceki sahibine bağlılık duyuyor ve terk edilmişlik olarak algılıyordur. Bunu atlatması sırasında sizde 1 gün ilgilenip 1 gün ilgisiz bırakırsanız aynı duyguları size karşı da hissedecektir.
-
Eğitiöm konusunda önce tuvalet eğitimini verin

önceki yerde nereye yapmaya alıstıgını bilmiyoruz, kimi sahipler gezdirmek yerine sacma sapan yerlere yaptırıyor. Bildiğim kadarı ile otorite eğitimi itaati de kapsıyor. Direk itaat eğitimi verebilirsiniz. Genc yaşta dizginlenmeyen köpekler sonrasında yorucu oluyor. kendimden biliyorum

ödül maması iyi bir etkendir bu eğitim için.
Cezalandırma kısmında kesinlikle köpeğin temel haklarına ellemeyin, bu vicdansızlıktır. Yani öğünlerini vermeme, dayak gibi şeyler kabul edilebilir şeyler değil. Bu vereceğim bilgi benim şahsi yaptıgım birşeydir; belki farklı bir yöntemi vardır. Boxer cinsi köpeğim eğer istemediğim şeyleri yapıyor da ona kızıyordum sonrasında yalnız bırakıp gidiyordum. Köpekler oyun vs. oynarken yalnız bırakılıp gidilmesini hiç sevmezler. Bi süre sonra o hareketi yapmıyordu. Yani benim verdiğim ceza biraz ses yükseltip onunla ilgilenmemekti.
Ödül kısmında ben genelde sarılıp mıncıklıyor, ya da sevdiği bir mamayı veriyordum. benim velet insan arsızı idi. yerde beraber yuvarlanmayı cok severdi. Ödül kısmını kısaca "yapmayı sevdiği herhangi bir şeyi yapma" olarak adlandırabiliriz. Mama da olur oyun da olur bu.
Elimden geldiğince yardımcı olmaya calıstım, köpek sahibi oldugum dönem yüzeysel bakıyordum bu durumlara. Rahmetli olduktan sonra daha cok anladım değerini. Yıllarca köpek baktım ancak 1 yıldır kedi baktıgım halde kediler hakkında daha cok sey biliyorum.
Hayvan sahiplendiğinizde kıymetini bilin, sonrasında pişman olmayın.
İyi forumlar