Köpek beslerken yapılan yanlışlar

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Elif çomruk

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
133
Tepkime puanı
65
Puanları
28
Konum
Kahramanmaraş
1-Köpeğe yal vermek
Yal,arpa unu ve suyun karışımından elde edilen cıvık kıvamlı bir yemektir.Maalesef cimri köylülerin bazıları köpeklerini sadece bununla besliyorlar üstelik köpeğin daha dinç ve güçlü olacağını savunuyorlar fakat bu çok yanlış.Dengeli beslenmeyen köpek dinç ve güçlü olamaz!Eğer ucuz mama hazırlamak istiyorsanız zibilyon tane tarif var oku birini yap!Ucuz et çeşitleri var çorbalık tavuk gibi mesela git pirinçle sebzeyle pişir koy önüne pahalı olmaz ki!
2-Köpeğe iç parazit tedavilerini yaptırmamak
Köpeğine iç parazit tedavilerini yaptırmayanların dedikleri şu genellikle "köpeğim çiğ et yemiyor öyleyse parazit tedavisine gerek yok".Yanlış.Köpek sadece yemekten kapmaz paraziti,senden de kapar gezmeye çıkarken kokladığı köpek dışkısından da....Eğer pahalı diye yaptırmıyorsanız tavsiyem kendiniz veterinerden ya da eczaneden ilaçlar alıp kendiniz de yapabilirsiniz.
3-Köpeğe fazla doğum yaptırmak
Köpekleri yavrulatacaksanız maksimum yılda bir yavrulatın lütfen.Bazı kişiler köpeğini yılda 5-6 kere yavrulatıyor!Ömrü kısalır hayvanın,yapmayın etmeyin.
4-Yavru köpeklere gençlik hastalığı aşısı yaptırmamak
Yavru köpeklerde gençlik hastalığı çok yaygın ve ölümcül.O yüzden yavru köpeğinizin gençlik hastalığı aşısını aksatmayın!
5-Mama alırken içeriğine bakmamak
Bu da en sık yapılan yanlışlardan.Bir köpek maması sağlıklı ve dengeli olabileceği gibi sağlıksız ve kanserojen de olabilir.
6-Sadece kuru mama vermek
Köpeklerin ıslak gıdaya da ihtiyaçları vardır.Haftada 1-2 kez ıslak gıda vermelisiniz.Islak mamaları evde yapabileceğiniz gibi kaliteli ıslak mama da satın alabilirsiniz.
7-Köpeğe ödül veya ceza vermemek
Köpek eğitiminde ödül ve ceza çok önemlidir.Ödül olarak sevdiği yiyeceklerden küçük bir parça verebilirsiniz.Verebileceğiniz en büyük ceza rulo haline getirilmiş gazeteyle burnuna hafifçe vurun,sert vurmayın.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
1-2 madde hariç kedi ile tamamen aynı aslında.

karsımızdakının de canlı oldugunu bılerek hareket etmek gerekıyor. Kılosu 15 lıra olan yemeği sen yemezken hayvana yedirmek cidden hatalı bır davranıs.

Bilgilendirme için teşekkürler :)
 

ÇağatayTezcan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
1 Şub 2021
Mesajlar
18
Tepkime puanı
5
Puanları
3
Konum
İstanbul
Yulaf arpa unu ne kadar gereksizse pirinc bugday baklagil de o kadar gereksizdir.Yulaf veya arpa unlu mamalar çoban köpeklerini uzun süre tok tutar ve açık arazideki yarım günlük mesailerini karşılar.Öğün olarak kullanılmıyor Yal.Ara öğün gibi düşünün.Cimri köylüler demişsiniz çok hoş olmamış.Köpeğine sığır koyun kesip yediren ardından araziye çıkmadan önce Yal verenler var.Köpeği sadece unla mı besliyor sanıyoesunuz?
 

Benzer konular