Köpek bakmak için gerekli şeyler nelerdir?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Meyd10

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
27 Kas 2020
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Bursa
Arkadaşlar daha önce çocukken köpek bakmıştım fakat çocuktum dediğim gibi :) Şimdi ise bakamayacağım bir hayvanı sahiplenmek istemiyorum. Ne hayvana ne bana eziyet olmasın. Mümkün olduğunca bakımını, maliyetini, hastalıklarından vb. kısaca bahseder misiniz? Detaylı olarak araştırıcam söylediklerinize göre. Aklımda evde beslenebilecek türler var. Evimin yakınlarında park ve bahçe çok, site içinde de gezdirebilirim. Eve hapsetmek gibi bir olay ASLA söz konusu olmayacak. Şimdiden teşekkür ederim :)
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Bir evcil hayvan bakmak için öncelikle ona ayıracak vaktinizin ve bütçenizin olması gerekiyor. Bütçe köpekten köpeğe değişiyor. Hassas bir köpeğe bakmak daha maliyetliyken, bağışıklığı yüksek ve genetik hastalığa sahip olmayan bir köpeğe bakmak daha az maliyetli oluyor. Her iki köpek tipinde de aşı masrafınız olacaktır. Onun için buradan ortalama aşı ücretlerine ulaşabilirsiniz. 2020 Veteriner Fiyatları
Bu aşıların yanında mama bütçesi ayırmanız gerekecektir. Kaliteli bir mama ile beslenmesi için 300 lira ve üzeri mama bütçesi ayırmanız gerekir. Bunun yanında kemirme oyuncakları, tarak gibi ek malzemeler de olacaktır. :)
Hastalık konusunda belirli bir şey söylemek mümkün değil. Yavruyken gençlik hastalığına yakalanmaması için doğru zamanlı aşılanması gerekir. İç/dış paraziti olmaması için de aşı takvimini takip etmeniz yeterli olacaktır. Bunların dışında köpeğiniz farklı hastalıklara da yakalanabilir, bunun için kendinize bir evcil hayvan fonu oluşturmanızı ve aylık olarak belirli bir miktar para aktarmanızı öneririm. Özellikle acil durumlarda evcil hayvan fonu sizin için kurtarıcı olacaktır. Hastalanmasada bu parayı kısırlaştırma için kullanabilirsiniz. Kısırlaştırılmayan köpeklerde kanser gibi birçok ciddi hastalık görülebiliyor.
Köpek bakımı köpekler yavruyken çok fazla zaman isteyen yorucu bir olaya dönüşebiliyor. Gününüzün çoğunu ona ayırmanız ve tuvalet eğitimi gibi basit eğitimleri vermeniz gerekir. Bunun için hazırlıklı olmanızı ve planlı şekilde köpek sahiplenmenizi öneririm. Eğer yavru köpeğe bakacak yeterli enerjiye sahip değilim derseniz yetişkin köpek sahiplenmeniz sürecin daha rahat ilerlemesini sağlayacaktır. :) Sahiplenme öncesinde Udemy, coursera gibi sitelerden basit köpek eğitimi ve bakımı kurslarına da katılabilirsiniz. Youtube'da ve Instagram'da herkes köpek eğitmeni olduğundan, o mecraları kesinlikle önermiyorum. :D Sormak istediğiniz detaylı sorular olursa sormaktan çekinmeyin lütfen 🐾
 

Benzer konular