Köpeğimin Arka Bacakları Tutmuyor -Acil-

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

tunahanx55

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
samsun
10 Yaşına girmiş alman kurdu köpeğimin arka bacakları günden güne tutmamaya başladı. Artık arka bacaklarına sahip çıkamıyor sürekli kayıyor, düşüyor, üstüne tam basamıyor. Lütfen bi akıl verin, acı çektiğini anlayamıyorum ama sürekli "ığğ" diye bi sesi oluyor.
Bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim mesajlarınızı bekliyorum. Videoları yükleyince buraya link atacağım. Veterinerlere gittim fakat kesin bir sonuç çıkartabilen yok. Sürekli "bu ilacı kullan 2 hafta sonra gel" lafını duyuyorum.
Samsun'da yaşıyorum, güvendiği bir veteriner hekim tanıdığı varsa özelden numarasıyla da çok yardımcı olacak teşekkür ederim.

Video Linki:
 
Son düzenleme:

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Fizyoterapi denediniz mi?
 

Vet.mkbs

Hayvansever
Diger Dostu
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
8
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
Vet. Fak.
Geçmiş olsun. Hangi durumlardan sonra ilerlemeye başladı acaba? .Sinirsel Bi durum olabilir.
Fakülte hastanesine götürürseniz yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
 

empat

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Haz 2019
Mesajlar
78
Tepkime puanı
39
Puanları
18
Yaş
24
Konum
Antalya
"bu ilacı kullan 2 hafta sonra gel"
Böyle bir durumda hiçbir test yapmadan, daha doğrusu rahatsızlığı saptamadan bir hayvana ilaç içirmek veya fizyoterapi uygulamak riskli olabilir. Hayvanınızı mesleğini aşkla icra eden bir veterinere götürmelisiniz. Asla forumlarda veya internette herhangi birisinin ettiği ilacı kullanmayın.

Hastalıkların en doğru tedavisi için ilk koşul tanıdır.
Doğru bir tanı yapabilmek için anamnez, muayene, tıbbi gözlem -ve gerekirse testler- şarttır.

Anamnez, muayene ve tıbbi gözlem ile test (kan tahlil, idrar tahlili vb.) sonuçları arasında bir bağ kurularak olası hastalık varsayımlandırılır (ihtimali tanı).
Ayırıcı tanıyı elde edebilmek için tıbbi gözlem, anamnez ve laboratuvar sonuçları dahil tüm veriler ilişkilendirilir.
Bu işlemler tamamlanınca kesin tanı belirtilir ve tedavi planı saptanır.

Günümüzdeki veterinerlerin -ortalama- yarısı (özellikle daha az kurumsal olan ve daha sınırlı araştırma kapasitesine (cihazlar vb.) sahip küçük klinikler) tıp etiğini çiğneyerek hayvanın sorunu en fazla bir ya da iki sorup, anamnez ve detaylı muayene yapmaksızın, tahmin ettiği hastalık tanısını kesin tanı sayarak bir ilaç veya öneri ile tedavi sürecine başlamaktadır. Bunun sonucunda hayvanın hastalığındaki semptomlar devam etmekte, hatta olumsuz gelişmeler yaşanmaktadır. Antalya'nın en büyük 5 veterineri ve ara sokaklarındaki küçük veterinerlerinin hemen hemen hepsine yolum düşmüş birisi olarak söylüyorum. Hayvanınızı mesleğinden bıkmış, günü tamamlamaya çalışan veterinerlere değil, mesleğini aşkla yapan veterinerlere teslim edin.
 

Benzer konular