Merhaba; dışı köpegim henüz 7 aylık ve regl dönemine girmedi. Köpeğimi kisirlastirmali miyim? Evet ise ne zaman daha uygun olur? Hayır ise sebebi nedir? Lütfen yardımcı olur musunuz? Teşekkürler
Değerli cevabınız için teşekkür ediyorum. Haklısınız sanırım zamanı geldiğinde olması gereken bu.. Bakalim yavruluk dönemini atlassin sonra bunu düşüneceğim ☺@Ozge, elbette bu durum hepimizi üzüyor fakat sağlığı için bunu düşünmemiz gerektiğine inanıyorum. Hayır, ben kısırlaştırmak istemiyorum, doğası ile oynayamamam diyen insana da saygı duyuyorum. Naçizane fikrim, kısırlaştırılmasıdır.
Bu söylediğiniz her canlı için mi geçerli acaba? Çünkü ben kediler için kilosu uygunsa 4aylıktan sonra kısırlaştırılabilir diye biliyorum Çaklıt'ıda 6aylıkken kısırlaştırdım yanlış hatırlamıyorsam. Umarım yanlış birşey yapmamışımdır.Kısırlaştırmak çok önemli ve onlar için daha sağlıklı ancak kısırlaştırmanın doğru zamanda yapılması da bir o kadar önemli. 1 yaşına girmeden yapılan kısırlaştırma canlı gelişimini tamamlamadan yapıldığından ileride sorunlara yol açabiliyor. 3 ay daha beklemenizi tavsiye ederim. Regl olmaya başladığında da veterinerinizi ziyaret ederseniz kısırlaştırma tarihi konusunda size yardımcı olacaktır![]()
Bir kez çiftleşsin denilmesi bana saçma geliyor, kedi köpekte aile kavramı yok ki bunun üçü beşi olmaz benceilk çiftleştirmeden sonra kısırlaştırma öneriyorlar ama bence hayvanın doğal hakkını elinden almak gibi oluyor.
4-6 ay arası kızgınlığa girebildiklerinden dolayı böyle söyleniyor. Veterineriniz onay verdiyse gelişimini tamamlamış olabilir ancak şahsi fikrim yaşını tamamlamasıdır. Bir yaşını doldurmamış kedi veya köpeklerde ileride birtakım sorunlar baş gösterebiliyor.Bu söylediğiniz her canlı için mi geçerli acaba? Çünkü ben kediler için kilosu uygunsa 4aylıktan sonra kısırlaştırılabilir diye biliyorum Çaklıt'ıda 6aylıkken kısırlaştırdım yanlış hatırlamıyorsam. Umarım yanlış birşey yapmamışımdır.
Bunu kim öneriyor merak ettim. Çiftleştirdikten sonra kısırlaştırmaya ne gerek var ki?ilk çiftleştirmeden sonra kısırlaştırma öneriyorlar ama bence hayvanın doğal hakkını elinden almak gibi oluyor.