Köpeğim ben evden gittikten sonra huysuzlaşıyor

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

hazarche

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
10 Eyl 2020
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Gaziantep
Öncelikle konuyu doğru yere açtığımı düşünüyorum herkese merhaba.


1 yaş 3 aylık golden retriever cinsi evladım var. genel olarak sabah beraber işe gidip akşam beraber eve dönüyoruz sürekli yan yanayız akşamları bazen arkadaşlarım ile dışarda görüşmek istediğim zaman evde aile üyelerim olmasına rağmen ve normalde o saatlerde derin bir uykuya girmesine rağmen ben evde olmadığım zaman yerinde duramıyor. sürekli ev halkına rahatsızlık sürekli bir hareket hali başlıyor. ve bunu sadece akşamları ben evden gittiğim zaman yapıyor, örneğin pandemi sürecinde ailemle birlikte evde kalıyordu böyle bir problemimiz yok ama akşam böyle bir problemimiz var ve normalde bayıla bayıla uyuyan köpeğim ben evde olmadığım zaman deli gibi hareket ediyor ve insanları rahatsız ediyor.

hiçbir çözüm yolu bulamadım bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz neleri önerirsiniz?
 

zbtys

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
29 Tem 2020
Mesajlar
81
Tepkime puanı
40
Puanları
18
Konum
esk
köpeğe güvenli bir yaşam alanı oluşturursan sen yokken orada uyur dinlenir. örneğin bir oda olabilir. oraya kimse girmesin tek başına kalsın fakat en fazla 6 saat kalabilir. havlarsa da yanına kimse gitmesin.
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Siz yokken diğer aile bireylerinden yeterince ilgi göremiyorsa, siz yokken aile bireylerinden biri ona bağırmışsa, şidder uygulamışsa sizin yanınızda güvende hissettiğinden devamlı sizinle beraber olmak istiyor olabilir. Akşamları evin içerisinde olsanız dahi onunla normalden daha az ilgilenerek, olduğu odaya olabildiğince az giderek devamlı sizinle olmak istemesini engelleyebilirsiniz. Bu süreçte enerjisini atabileceği oyuncaklar da size yardımcı olacaktır.
 

Benzer konular