Kiraz Barb Balığı Özellikleri ve Bakımı

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Mnemosynes

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
266
Tepkime puanı
312
Puanları
63
Konum
İstanbul
Kiraz Barb, Sri Lanka nehirlerinde yaygın olarak bulunan bir sürü balığıdır. Uzun bir gövdeye ve kavisli bir arka kısma sahip küçük bir balıktır. Agresif değildir ve bakımı kolaydır. Küçük bir balık olmasına rağmen orta seviyelerde dolaşmayı seven aktif bir yüzücüdür. Bu da sürü halinde beslemek için en az 80 litre akvaryuma sahip olmanız gerekeceği anlamına gelir. Ayrıca yoğun bitki örtüsünden hoşlandıkları için akvaryumunuza bol miktarda bitki eklemeniz gerekecektir. Bu balık, tankın içinde zarif bir şekilde yüzerken akvaryumunuza renk ve hayat katacaktır.

Kiraz Barb Balığı Genel Özellikleri
Nano tankınız için renkli bir balık arıyorsanız bilimsel adı Puntiustitteya olan Kiraz Barb Balığı sizin için pek uygun olmayabilir. Bu barblar, nehir havzalarına yaygın olarak su sağlayan Sri Lanka sularında görülmektedir. Ayrıca Kolombiya ve Meksika'daki nehirlerde de bulunabilirler. Güneş ışığından korunan su kütlelerinde kalmayı tercih eden ve dipte yaşayan balıklardır. Dahası, sığ, çamurlu sularda yaşamayı severler. Bu özellikleri onlara güneş sıcaklığından bir tür korunma sunar. Kiraz Barb barışçıl, girişken ve genellikle gruplar halinde yaşamaya aşık bir balıktır.

Kiraz Barb Balığı Özellikleri ve Bakımı.jpg


Kiraz Barb Balığı Görünümü
Kiraz Barb’ın rengi onu çok çekici kılan şeylerden biridir. Bu özelliği akvaryumcuların kendilerine bu denli düşkün olmasını sağlamıştır. Bu balık türlerinin yan çizgileri boyunca çarpıcı bir kırmızı ve turuncu ile koyu kahverengi işaretler bulunur. Bu işaretler, ağız uçlarından kuyruk yüzgeçlerine kadar uzanır. Ancak yüzgeçleri sarı ve kırmızı arasında değişebilir.

Dişi Kiraz Barb Balığı genellikle soluk vücut rengine sahiptir, ancak yan çizgilerinin kahverengi yapısı erkeklerinkinden daha koyudur. Böylece bu balıkları seçerken erkek ve dişiyi ayırt etmek zor olmayacaktır. Bununla birlikte albino Kiraz Barb, krem veya açık pembe renkleri ile başka bir çeşittir. Bunlar ana Kiraz Barb’lardan belirli şekillerde farklılık gösterir; sürüye dahil olma eğilimi göstermezler ve erkekler herhangi bir saldırganlık sergilemez.

Kiraz Barb’lar dört yıl içinde 5 cm uzunluğa kadar büyüyebilir. Belirgin şekilde kavisli uzun gövdelere sahiptir. Dişilerin vücutları erkeklere kıyasla daha yuvarlaktır. Ayrıca, bir sırt yüzgeci, anal yüzgeç ve çatallı kuyruk yüzgeçleri bulunur.

Kiraz Barb Balığını Besleme
Yeni bir ortama alışma sürecinde Kiraz Barb Balığı oldukça seçici olabilir. Yine de omnivor beslenme tipine sahiptirler ve her türlü gıda ile beslenebilirler. Pelet, yosun, pul gibi yemlerin yanı sıra donmuş deniz canlıları ve böcek larvaları da verebilirsiniz. Yiyeceklerini ufaltılmış sevdikleri için ne verirseniz verin ezmeniz ve küçücük parçalamanız gereklidir.

Günde iki ila üç kez besleyebilirsiniz. Aşırı ya da yetersiz beslememeye dikkat ederek besleme sıklığınızı balıklarınızın ihtiyaçlarına göre belirleyebilirsiniz. Sağlıklı bir beslenme düzeni sadece büyümeleri için değil, Kiraz Barb Balığının renklerinin gelişmesi için de hayati öneme sahiptir.

Başka bir sazansıgiller üyesi Gök İncisi Danio için şu yazıya da göz atabilirsiniz: Gök İncisi Danio Balığı Özellikleri
 
Benzer konular Forum Tarih
Mnemosynes Sazansıgiller 0 1K

Benzer konular