Kılıçkuyruk Balığı Özellikleri ve Bakımı

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Mnemosynes

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
266
Tepkime puanı
312
Puanları
63
Konum
İstanbul
Akvaryumun meraklı balıklarından biri olmaları sebebiyle, Kılıçkuyruk Balığı akvaristler için ilk akla gelenler arasındadır. Renkleri ve farklı şekilleri onları bir topluluk akvaryumunu için eğlenceli bir tür haline getirir. Yeşil Kılıçkuyruk balığı da geçmişte sıkça görülmesine rağmen günümüzde üretilen çeşitler yeşilden uzaktır. Bu balık cesur mizacı ve parlak renkleri ile bilinir. Ancak uzun süredir devam eden genetik zorluklar, bu balıkları üretmeyi epey zor kılmaktadır.

Kılıçkuyruk Balığı Genel Özellikleri
Herhangi bir Kılıçkuyruk balığının bariz özelliği kuyruk yüzgecinin alt yarısının belirgin, kılıç benzeri uzantısıdır. Uzantının amacı, erkeğin dişiye daha büyük görünmesini sağlamak ve dişileri kendisine çekmektedir. Hemen hemen tüm erkeklerde kılıç benzeri bir uzantı vardır, ancak boyut türlerden türe ve hatta renk çeşitlerine kadar değişebilir. Yavru balıklar ise kılıca sahip değillerdir. Kılıç uzantısının çıkması için 6 ila 10 hafta arasında zaman geçmesi gerekir. Bazı durumlarda 8 aya kadar bile uzantının çıkmadığı görülebilir. Popüler inanışın aksine, büyük bir kılıç yüzmeye herhangi bir engel oluşturmaz.

Vahşi Doğada Kılıçkuyruk Balığı
Kılıçkuyruk Balığı, Guatemala, Honduras ve Meksika da dahil olmak üzere Orta ve alt Kuzey Amerika'da yaşamaktadır. Benzer şekilde, Asya'nın bazı bölgelerinde çeltiklerde, derelerde ve göletlerde bu balıklara rastlanabilir. Kılıçkuyruk hızlı akan nehirlere ve akarsulara bayılır. Bununla birlikte, bu balıklar havuzları, kanalları ve hatta ılık suları da tercih eder.

Kılıçkuyruk Balığı Özellikleri ve Bakımı.jpg


Sık sık otladıkları bitki örtüsüne düşkünlükleri vardır, ancak bu yoğun ekili bir akvaryuma ihtiyaç duydukları anlamına gelmez. Az miktarda bitki eklemek yeterli olacaktır. Akvaryumu süslerken, kayalık dekorlar yerine ahşap tercih etmekten kaçının. Ahşap, pH değerlerini düşüren hümik ve tannik asitleri serbest bırakabilir. Alkalin ortamda yaşamayı tercih eden bu balıklar, bu durumdan pek hoşlanmaz.

Kılıçkuyruk Balığı İçin Akvaryum Kurulumu
10 ila 20 ° dh arasında bir sertlik değeri ile 7.0 ve 8.0 pH bu balıklar için idealdir. 22-28 ° C arasındaki bir sıcaklıkta mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilirler. Doğada akışı yüksek sularda yaşadıkları için akvaryumda da benzer bir ortama ihtiyaç duyarlar. Bu ortamı taklit etmek için sirkülasyon pompası kullanılabilir. Eğer mümkünse bitkisel yemlerden ziyade böceklerle beslenmeyi tercih ederler. Kurutulmuş sinekler Kılıçkuyruk Balığının renklerinin daha canlı ve parlak olmasını sağlar. Bu mümkün değilse de, kaliteli pul yemler verilmelidir.

Kılıçkuyruk, deniz suyunun gücüne kısa bir süre için % 60'a kadar dayanabilecek kadar yüksek bir tuz toleransına sahiptir. Ancak bir tuzlu su akvaryumu oluşturmak tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Sık sık üremeleri ile bilinirler. Bu da akvaryum hobisi sahibini zorlayabilir. Yavrular 26 ila 30 günde dünyaya gelir. Her bir üremede 20 - 80 arasında yavru doğurabildiklerini unutmamalısınız. Yetişkin bir Kılıçkuyruk Balığı 5.5 – 6.5 cm uzunluğa kadar büyüyebilir.

Akvaryum Kurulumu Nasıl Yapılır?

Adım Adım Akvaryum Temizliği

Akvaryum Suyu Özellikleri Nasıl Olmalıdır?