Kedimin göğüs kafesinin olduğu yerde bir sertlik var

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

jacksonx

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
24 May 2021
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
4.5 yaşındaki kedimde birkaç gündür kucağıma alırken fark ettiğim siyah renk ile "daire" içine aldığım kısımda bir sertlik var. Oradaki sertlik normal düzeyde gibi ancak daire koymadığım fotoğrafta "baş parmağımın" bulunduğu yerde baya sert, yumuşak olmayan bir sertlik var. Tam olarak sağ kolunun altı ile göğüsünün üstünün olduğu yere denk geliyor. Normalde kilolu kedi, 7 kilo. Göbekli, pek kemiği yok, ancak bastırınca ele geliyor kemikleri.

Gözle görülür bir şişkinlik değil, ama oraya bastırınca elime böyle insan dirseğiymiş misali, onun biraz daha serti bir sertlik hissediyorum. Yumru gibi yuvarlak değil, biraz daha değişik. Bu arada sertliğe elimle bastırıyorum, öyle etrafa bakınıyor hiç tepki vermiyor. Belli ki bir ağrısı yok, ses çıkartmıyor ya da ısırmıyor, tam tersi o bölgeye sertçe bastırınca kaşınıyormuş gibi hoşuna gidiyor.


Kedimin halinde, hareketinde bir düşüş yok. Yorgunluk yok. İshal yok. İştahında azalma yok. Sadece kusma oldu bu ay 2 kez. O da kuru maması açıkta beklediği için bozuldu galiba, yediği kuru mamayı kustu. Sarımsı, beyazımsı bir leke olmuyor, mama kusmuğu oluyor.


Bu elime gelen sertlik göğüs kafesi, kaburgaları ya da fazla kilosu nedeniyle göğüs kısmına doğru kayan kol kemikleri olabilir mi? Yeni fark etmiş olacağım eğer öyle olursa, hiç daha önce dikkat etmemiştim ki çok da kurcalarım göbeğini, göğsünü. Çok yoğun iş tempom var, tehlikeli bir durum olabilir derseniz izin alıp veterinere götüreceğim. Cevaplarınızı bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • unnamed (3).jpg
    unnamed (3).jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 78
  • 1.jpg
    1.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 73
  • 3.jpg
    3.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 73

Medine

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
25 May 2021
Mesajlar
5
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Konum
Kayseri
Çok geçmiş olsun umarım geçici bir durumdur ve kedinize ağrı yapmıyordur
 

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
945
Çözümler
5
Tepkime puanı
509
Puanları
93
Konum
Tokat
Her ihtimale karşı bir veterinere goturup kontrol ettirin. Allah korusun ciddi bir durum da olabilir. İhmal etmemek lazım. Belki basit bir şey de olabilir. Veteriner bakmadan bilinmez maalesef.
 

ahmet köksal

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
25 May 2021
Mesajlar
9
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
Osmaniye Merkez
acil bi veterinere götürün allah korusun o bölgeler tam tümör bölgeleri erken tehşis konulursa çok iyi olur geçmiş olsun.
 

abdllh

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
2 Haz 2023
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
istanbul
veterinere götürdünüz mü? aynı durum benim kedimde de var şuan o bölgeyi okşadığım zaman hoşuna gidiyormuş gibi mırlıyor miyavlamaya başlıyor fakat bastırdığım zaman canı acıyomuş gibi de davranmıyo cevaplarsanız çok memnun olurum