Kedimin ağzında kırmızılıklar var?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

OLCAY GÜNEY

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 Tem 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
KIRIKKALE
Merhabalar,

1.5 yaşında British Shorthair bir yavrum var. Yaklaşık 2 ay önce ağız içinde kırmızılıklar oluşmaya başladı. Dönem dönem ağız kenarlarına dokundurmuyor bile. Birkaç ilaç denediler. En son bir antibiyotik denedik iyileşir gibi oldu ancak tekrar nüksetti. Fakültede dişlerinin hepsinin çekilmesi gerektiğini, vücudun kendi kendine yaptığını söylediler. Ancak net bir hastalık ismi hiçkimseden duyamıyorum. Birkaç hekim görüşü daha almalıyım? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Teşhis konulmadan "dişlerinin hepsini cekmek gerek" gerçekten cok sacma birşey.

Fakültede ögrencilere deneme tahtası yapacaklar herhalde hayvancağızı.

İlinizde var ise daha büyük ve donanımlı veteriner kliniklerine gidin mutlaka. Teşhissiz dişleri cektirmek gerçekten sacma bir fikir.
 

Lamekan

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
19 Eyl 2021
Mesajlar
16
Tepkime puanı
2
Puanları
1
Konum
Istanbul
Dis cektirmeyi yapmayın, sonra dis cekilince de geçmediğini gorunce “aa demek ki bu degilmis basma bir seymis” diyecekler ve siz cok vicdan azabi cekersiniz.
Vucudun kendi kendine yapmasi gibi belirsiz bir ifadeyi size sebep olarak gosteren bir hekimin disi cekilince iyi olacak demesine guveniyor musunuz? Hayvaniniza yazik etmeyin.

icinde lizin (lysine) olan takviyeleri verip kedinizin bagislik sistemini guclendirmeye calisin once. “Petguard immunis” ya da felilysine adli urunler var internetten alabileceginiz. Bunlari 2-3 hafta verip iyilesme surecini gozlemleyin. Bir de icinde hipokloroz asit olan 200 ppm’lik solusyonlari dis etlerine surun, hatta uzaktan agzina da sikabilirsiniz soray ile (bigazina kacirmadan). Bu madde insan ve hayvan vucuduna tamamen zararsiz, yutsa da endise etmeyin. Bakteri-mantar-virus-parazitleri 1-3 dakikada olduruyor.

ayrica birinin kedisinin agiz ici yarasini nasil tedavi ettigine dair bir video izlemistim, belki size faydasi olur:


Dis çektirmek ile duzelecek bir sey olani gormedim, aksine herkes kedisine bunu nasil yaptiginin acisini yasiyor cunku care olmamış.

bir de, instagram’da gulce__gulce ismiyle aratirsaniz bir hesap cikacak, benim kedimde kusma saklanma asiri su icme seklinde kendini gosteren bir durun olusmustu, vitamin, bagisiklik ve sindirim icin bir sey yolladi ve kendime iyi geldi. Bir suru para harcamadan once bu yontemleri de denemek lazim. Veterinerlerin promosyonel ilac yazan doktorlardan bir farki kalmamis ne yazik ki.
 

Benzer konular