KEDİMİ BAŞKA KEDİYLE TANIŞTIRMALI MIYIM

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

namiyagiz

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
22 Ağu 2020
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Merhaba, yaklaşık 3 aylık bir kedim var. Kedim 6 aylık olunca kuzenimin kedisiyle tanıştırmayı düşünüyorum. Ama o kedi sürekli ısırıyor, çok saldırgan ve daha önce hiç kedi görmediği için kedi görünce sürekli tıslıyor. Ama benim çok sakin sadece oyun oynarken falan ısırıyor onda da sadece ağzına koyuyor genellikle bastırmıyor. Ben tanıştırınca psikolojisi bozulur, zarar görür diye çok korkuyorum. Acaba ne yapmalıyım? Tanıştıracaksam nelere dikkat etmeliyim?

Not: iki kedi de sarman
Not2: benim kedim 6 aylık olunca diğeri 9 10 aylık falan oluyor.
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Kediler her ne kadar aynı türde olsalarda yetiştirilme durumlarına göre agresiflik sergilerler. Kedilere yaklaşımda çok önemli, siz sakin ve sabırlı yaklaşırsınız olabildiğinde sakin yetiştirirsiniz, karşı taraf daha agresif ve sinirli yetiştirirse bu kedinize zarar verebilir.

Aslında bu durumda en iyi kararı verecek kişi yine sizsiniz, neden diyecek olursanız kuzeninizin kedisini görüp analiz etmeniz gerekiyor. Zarar vereceğini düşünüyorsanız bence tanıştırmayın derim
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Kuzeniniz kedisini kısırlaştırmayı düşünüyor mu?
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Kısırlaştırma sonrası kedisinin daha sakin tavırlar sergileyeceğini düşünüyorum. Saldırgan tavırlar sergilediği sürece kedilerinizi buluşturmanızın iyi bir fikir olduğunu pek sanmıyorum. Kısırlaştırma sonrası denediğinizde daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Şimdilik bekleyin derim. :)
 

hahamyan

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 Ağu 2020
Mesajlar
24
Tepkime puanı
10
Puanları
3
Konum
Samsun
Kısırlaştırma konusundansa kedilerin sosyal davranışları ve kendi aralarında kabullenme süreçleriyle alakalı bir yorum getirmek de doğru olabilir. Kediler avcı ve çok sosyal hayvanlar olmadıkları için kendi alanlarına giren hemen hemen her nesneyi tarar ve takip ederler. Bu eğer canlı bir varlıksa hatta ve hatta kediyse alan sahibi için direkt bir tehdit unsuru oluşturur. Kardeş kedilerin ergenliğe girene dek beraber büyümeleri ya da sahiplenince çift bakılmasının tavsiye edilmesi ilerde yaşanabilecek sosyal davranış sıkıntılarının önüne geçebilmek içindir aslında. Kediler her ne kadar diğer kedileri kabullenmekten yana olmasalarda zaman ve sabırla ortalama 10 gün gibi bir sürede aynı alanda bakılmaya başlanabilir. Birbirlerine alışması 2-3 ayı bulabilir bu süreçte her ikisinin davranışları da iyi gözlemlenmelidir. Dişiler birbirlerini ya da bir diğer yavru kediyi daha kolay benimserken erkekler de bir o kadar reddedici olabilir. İlk başlarda birbirlerinin kokusunu tanımaları için zorunlu koku transferlerini sizin yapmanız gerekebilir (ev sahibi kedinin yattığı yerlere yeni gelenin yattığı havluyu ya da battaniyeyi sermek gibi ya da o havluyla ev sahibi kediyi hafif yoğurmak sevmek gibi :) ) detayları netten araştırarak bulabilirsiniz.